slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξεφτιλίστηκε ο βλάκας ο Χαϊκάλης: Εμφάνισε κέρδη στον ελλειμματικό ΟΔΙΕ

Μια δική του...εκδοχή για την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ) έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος υποστήριξε ότι ο διαχρονικά ζημιογόνος οργανισμός εμφανίζει κέρδη!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι ο ΟΔΙΕ ανήκει στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, χαρακακτήριζοντας «ύποπτη» μια πιθανή παραχώρηση του. Ο κ.Χαϊκάλης υποστήριξε ότι το 2010 ο ΟΔΙΕ εμφάνισε κέρδη ύψους 1 εκατ. ευρώ και κέρδη ύψους 700.000 ευρώ το 2011.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα, ο κύκλος εργασιών του ΟΔΙΕ για το 2011 διαμορφώθηκε στα 124 εκατ. ευρώ έναντι 194 εκατ. ευρώ το 2010, σημειώνοντας πτώση κατά 36% σε σχέση με το 2010 και κατά 52% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2009. Τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 22 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 19 εκατ. ευρώ το 2010 και 16 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, για τα χρέη του ΟΔΙΕ προς το δημόσιο, ύψους 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ένα εκατομμύριο ευρώ αφορά τη μη καταβολή ΦΠΑ.

Δεν γνωρίζαμε ότι το να αποτελεί κάποιος μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον καθιστά κι «ανεξάρτητο» από την πραγματικότητα που περιγράφουν οι αριθμοί.

Πηγή: Γκάφα(;) Χαϊκάλη: Εμφάνισε κέρδη στον ελλειμματικό ΟΔΙΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/73812#ixzz2AO7gCza4

Δεν υπάρχουν σχόλια: