slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση Παναγιώτη Ρήγα προς τον Υπουργό Υγείας για την αναστολή λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας Βορειανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων.

Κύριε Υπουργέ,
Η τραγική υποχρηματοδότηση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας για το τρέχων έτος, οδήγησε υποχρεωτικά τις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας Βορειανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων Ε.Π.Α.Ψ.Υ. σε αναστολή της λειτουργίας τους για έναν μήνα.
Η αναγκαστική αυτή απόφαση, τόσο σε επίπεδο συμβολισμού όσο και επί της ουσίας, λειτουργεί αρνητικά για τον πολυνησιακό χώρο των Κυκλάδων.
Οι κινητές μονάδες ψυχικής υγεία στα οκτώ χρόνια λειτουργία τους παρέχουν δωρεάν πολύτιμες υπηρεσίες σε 11 νησιά των Κυκλάδων εξυπηρετώντας 6.500 άτομα ( ενήλικες και παιδιά) περίπου.
Είναι προφανής η σημασία και το αναντικατάστατο της λειτουργίας αυτών των .....μονάδων για τον νησιωτικό χώρο.
Με την αναστολή της λειτουργίας τους, οι χρήστες των υπηρεσιών τους στα νησιά δεν έχουν εναλλακτική λύση, ούτε δυνατότητα πρόσβασης σε ανάλογες δομές .
Η νησιωτικότητα αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά ως μειονεξία και η πολιτεία «στιγματίζεται» για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στους κατοίκους των νησιών.
Κατανοούμε την ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας των δομών και της βέλτιστης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων, όμως η συνταγματική επιταγή των διακριτών πολιτικών για τον νησιωτικό χώρο δεν πρέπει να αγνοείται.
Για όλα τα παραπάνω,
Ερωτάστε:

Προτίθεσθε να καλύψετε το χρηματοδοτικό κενό που έχει δημιουργηθεί ώστε να λειτουργήσουν κανονικά οι Κινητές Μονάδες Ψυχικής ΥγείαςΒορειανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων Ε.Π.Α.Ψ.Υ.;

Ο Ερωτών Βουλευτής


ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: