slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Ερώτηση κατέθεσε ο Συμεών Κεδίκογλου, υπεύθυνος εισηγητής Υγείας του ΠΑΣΟΚ, στον Υπουργό Υγείας για το αυξημένο κόστος τηλεφωνικής κλήσης προς τον ΕΟΠΥΥ που επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος όταν θέλει να κλείσει ραντεβού με γιατρό.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

"Στις 6 Αυγούστου, καταργήθηκε, (μετά από πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας), ο τηλεφωνικός αριθμός 184, τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό και τη θέση του παίρνουν πενταψήφιοι αριθμοί.

Ενδεικτικά, αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03 ευρώ) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού αυξήθηκε στα 0,99 ευρώ ανά κλήση για το 14884 και 1,08 ευρώ για το 14900, όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Ενώ ακριβότερη θα είναι η κλήση για ραντεβού με γιατρό (1,18 ευρώ / λεπτό), όταν θα γίνεται από κινητό τηλέφωνο.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το κατά 30 φορές υψηλότερο κόστος της κλήσης, που επιβαρύνει τον ασφαλισμένο,  ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης προανήγγειλε στις 3 Αυγούστου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό την επαναδιαπραγμάτευση με τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που παρέχουν τους νέους πενταψήφιους αριθμούς του ΕΟΠΥΥ.
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι γίνεται τιτάνια προσπάθεια για περικοπή δαπανών και καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του δημοσίου ερωτάσθε:
Πραγματοποιήθηκε η επαναδιαπραγμάτευση με τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που παρέχουν τους νέους πενταψήφιους αριθμούς του ΕΟΠΥΥ και αν ναι τι αποτελέσματα είχε; Συμφωνήθηκε μείωση του κόστους της κλήσης και αν ναι κατά πόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: