slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σημεία των καιρών ή Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ο Πρωτονοτάριος του ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατρεχάμενοι.

Στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία του Φιλωτιού, στη γέφυρα, κάτω από τον πλάτανο, ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για το νομό Κυκλάδων κ. Πρωτονοτάριος, γνωστός από χρόνια για τα ευγενή αισθήματα που τρέφει προς το Φιλώτι και τους Φιλωτίτες, μεταξύ των άλλων άκρως φληναφηματοειδών που άρθρωσε, επεφύλαξε για το τέλος της, καθ’ όλα εμπνευσμένης σχοινοτενούς ομιλίας του, μια πρόταση-απόφασή του η οποία όταν υλοποιηθεί ασφαλώς και θα αποτελέσει σταθμό στην κοινωνική πορεία ανά τους χρόνους, τόσο του Φιλωτιού όσο και της Απειράνθου.
Είπε λοιπόν ο κ. Πρωτονοτάριος μέσα στην έξαρση της γενναιοφροσύνης και της μεγαθυμίας του, ότι όταν με το καλό θα εκλεγεί βουλευτής, τότε, ως άλλος Καλλικρατίδας, θα επιμεληθεί και θα λάβει πρόνοιαν ώστε να συνδιαλλαγούν και να συμφιλιωθούν οι Φιλωτίτες με τους Απειραθίτες, οι οποίοι ως γνωστόν μέχρι τούδε αδυνατούν να συγχρωτισθούν…

Ώ του ευγενούς σκοπού η σύλληψις!
Ώ του απαράμιλλου στόχου η σκόπευσις!
Ώ, τώρα πρέπει ο καθ’ εις των δύο χωριών πολίτης, να ανακράξει εκ βαθέων ευγνώμονα λόγον προς αυτόν τον ακούραστον εργάτην της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο όμορων λαών, μεταξύ των οποίων, κατά τον ειρηνιστή κ. Πρωτονοτάριο, αβυσσαλέο υψούται το μίσος που τους χωρίζει!
Αυτός, αγαπητοί Φιλωτίτες και Απειραθίτες, ήταν ο καταληκτικός πυρήνας του λόγου ενός υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, προφανώς εν απολύτω ευφορία ευρισκόμενος θέλησε να υπομνήσει προς όλους όσοι τον άκουγαν, ότι εκτός από επαναστάτης και κοινωνικος αναμορφωτής τύπου Ρόζα Λούξεμποργκ, είναι και ιδιαίτερα ελεήμων και φιλεύσπλαχνος!
Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ, κύριε Πρωτονοτάριε, γνωστέ για την εμετική εμπάθεια που τρέφεις εναντίον των Φιλιωτιτών!
Το θράσος σου απύθμενο και ερεβώδες.
Κι όμως σε άκουγαν ιλαροί και ευφρόσυνοι οι συνοδοί σου, βοηθοί και παρατρεχάμενοι, γνωστοί για την κρατικοδίαιτη βολή τους σε προνομιούχες θέσεις του δημοσίου, τις οποίες κατέλαβαν εξ εφόδου όταν το έπαιζαν πρασινοφρουροί ή επωφελούνταν από εκλεκτικές-προνομιακές σχέσεις με την «επάρατον» δεξιά, οι δημοκράτες!
Και τώρα τους βλέπουμε αυτούς τους αναιδείς να περιστοιχίζουν τον επαναστάτη της δεκάρας του ΣΥΡΙΖΑ, με το τσιγάρο στο χέρι, το ένα πόδι πάνω στ’ άλλο και με έκφραση άμετρης βλακώδους …υπεροψίας.
Αίσχος και όνειδος καιροσκόποι!

Μιχ. Ι. Ψαρράς

ΠΗΓΗ: ΝΑΞΙΑΚΟΙ ΚΑΙΡΟΙ (Αρ. φύλλου 277  Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος 2012)

ΥΓ φίλε Μιχάλη Ψαρρά προσυπογράφω με χέρια και πόδια

Δεν υπάρχουν σχόλια: