slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προβληματισμένοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Νάξου

Προβληματισμός επικρατεί στους τουριστικούς επιχειρηματίες της Νάξου για τη χαμηλή κίνηση στη φετινή σαιζόν. Όπως σε όλα τα νησιά, έτσι και στη Νάξο, η τουριστική περίοδος κινείται με πτωτική τάση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. naxos_chora

Ο Μάιος και ο Ιούνιος έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο που ξεπέρασε το 40%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, ειδικά τον περασμένο μήνα – λόγω των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και της αρνητικής διαφήμισης της χώρας μας στο εξωτερικό – ακυρώθηκε σημαντικός αριθμός κρατήσεων.

Για πρώτη φορά, αρκετά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα καθυστέρησαν να ανοίξουν κι έμειναν κλειστά ακόμη και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αφού ήταν ασύμφορο να λειτουργήσουν νωρίτερα. Το σκηνικό αυτό συντείνει και στην αύξηση της ανεργίας στο νησί για όλους αυτούς που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Τα πάντα λοιπόν είναι αισθητά περιορισμένα μέχρι σήμερα και η «βουτιά» που έχει κάνει ο τουρισμός προβληματίζει όλους στο νησί, αν και ήταν αναμενόμενο μιας και το φαινόμενο είναι πανελλαδικό.

 Παρά ταύτα, εναποθέτουν ελπίδες στο δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου εκτιμώντας ότι μπορεί να καλύψει – έστω ως ένα σημαντικό βαθμό - το κακό ξεκίνημα της σαιζόν.

http://www.cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: