slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Είναι και ζήτημα δημοκρατίας


Βερναδάκης Γιώργος
Τ. Πρόεδρος ΟΑΕΔ
Αν. Τομεάρχης Εργασίας
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών με την Ν.Δ.

Η εφιαλτική "μνημονιακή συνταγή" του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει, μέχρι σήμερα, σε απίστευτα οικονομικά αδιέξοδα: εκατομμύρια χαμηλόμισθους εργαζόμενους και ανέργους σε απόγνωση, χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά στο χείλος του γκρεμού, πλήθος μικροεπιχειρήσεων σε πιστωτική ασφυξία.
Και όμως, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι κατεξοχήν ζήτημα δημοκρατίας.
Ποιος αρνείται πλέον ότι η δημοκρατική νομιμοποίηση της πολιτικής εξουσίας έχει ....νοθευθεί συστηματικά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;
Ήρθε στην εξουσία τον Οκτώβριο του 2009 με πολιτική απάτη, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στη συνέχεια. Με μεθοδευμένες ενέργειες και ενάντια στη συντριπτική βούληση του ελληνικού λαού υποθήκευσε σκόπιμα το μέλλον της χώρας και την έσυρε στο διεθνή μακροχρόνιο έλεγχο.
Αλλά και εάν ακόμη δεχθούμε ότι κάποιες θυσίες ήταν επιβεβλημένες, προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει ξανά ένα στέρεο βηματισμό στη διεθνή αρένα, ποιος πιστεύει πραγματικά ότι αυτές κατανέμονται δίκαια; Την ίδια στιγμή που τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και η μεσαία τάξη κυριολεκτικά διαλύονται, κάποιοι άλλοι μένουν ανέγγιχτοι, διατηρούν τα προνόμια και αυξάνουν τις περιουσίες τους. Η "συνταγή" του ΠΑΣΟΚ διευρύνει τις οικονομικές αδικίες, επιβαρύνοντας τους ίδιους και τους ίδιους, δηλαδή όσους έχουν νόμιμα, τίμια και φανερά εισοδήματα.
Ο σημαντικότερος κλονισμός της δημοκρατίας όμως, έρχεται μέσα από την απώλεια βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων για ευρείες ομάδες του πληθυσμού. Ποια είναι σήμερα η δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας για εκατομμύρια εργαζομένων και μεροκαματιάρηδων; Ποιος διασφαλίζει την καθημερινή ασφάλεια και ποιότητα ζωής των κατοίκων στις ξεχασμένες περιοχές της Αττικής;
Για όλους αυτούς τους λόγους, η υπερψήφιση της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελεί μόνο μια επιλογή οικονομικής ανάπτυξης.
Συνιστά τον ασφαλέστερο και εγγυημένο δρόμο επιστροφής στη δημοκρατική ομαλότητα.

Δημοσιεύτηκε από www.politis-gr.com την 30-04-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: