slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

10 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις

10 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις

1. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την αυτοδυναμία;
Ο στόχος της καθαρής εντολής για σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης είναι και εφικτός και αναγκαίος.
Ο κόσμος δικαιολογημένα αισθάνεται οργισμένος, από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και επιθυμεί να τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα εν γένει.
Πλησιάζοντας, όμως, προς τις κάλπες η συσπείρωση της ΝΔ θα αυξάνεται διότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ είναι:
-Η δύναμη που επαληθεύθηκε στις προβλέψεις της για «τη λάθος συνταγή» του Μνημονίου.
-Η μόνη συντεταγμένη δύναμη μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει.

-Η πολιτική δύναμη που ταυτόχρονα εγγυάται τη θέση της Ελλάδας μέσα
στην Ευρώπη.
-Η μόνη που μπορεί να δώσει σταθερή κυβέρνηση, να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό, να δώσει στη χώρα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής.
2. Γιατί είναι αναγκαία η αυτοδυναμία;
Διότι στην Ελλάδα ποτέ δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές από πολυκομματική κυβέρνηση. Κυβερνήσεις που στηρίζονται σε δύο ή περισσότερα κόμματα έχει δείξει η εμπειρία ότι είναι αναποτελεσματικές και ρέπουν στους συμβιβασμούς και στην αδράνεια.
Η χώρα, στην κρίση που έχει βυθιστεί χρειάζεται κυβέρνηση που έχει σχέδιο, αποφασιστικότητα και δεν θα καθυστερήσει ούτε ημέρα.
Τέτοια κυβέρνηση μόνον η Νέα Δημοκρατία μπορεί να την σχηματίσει.
Γι’ αυτό θέλουμε ισχυρή εντολή, για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε με «λυμένα χέρια», για ν’ αλλάξουμε άμεσα όλα αυτά που κρατούν καθηλωμένη την οικονομία και τη χώρα.
3. Ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει η Νέα Δημοκρατία; Διαθέτει το πολιτικό προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις κρίσιμες προκλήσεις;
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση που θα έχει περίπου τους μισούς υπουργούς από τη σημερινή. Στόχος μας ένα μικρό και επιτελικό κράτος, χωρίς κατακερματισμένες αρμοδιότητες και πολλαπλές υπογραφές.
Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει έμπειρα και ικανά στελέχη αλλά και όπου χρειάζεται θα τοποθετηθούν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.
4. Ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;
Πρώτη προτεραιότητα θα είναι η Ανάκαμψη, που πρέπει να κερδηθεί από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας, με μια δέσμη σχεδιασμένων μέτρων, όπως:
-Άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, καθώς σχεδόν 14,5 δισ. μένουν αναξιοποίητα. Θα παρακάμψουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να επισπεύσουμε την εκταμίευσή τους. Η ενεργοποίησή τους θα σημάνει και την άμεση έναρξη σημαντικών έργων υποδομής, όπως οι 5 μεγάλοι οδικοί άξονες.
-Εξασφάλιση της ρευστότητας, για να κινηθεί η αγορά.
-Επιστροφή από το κράτος των οφειλών σε ιδιώτες, που ανέρχονται σε 6,7 δισ. τα τελευταία δύο χρόνια, έως και τις αρχές του καλοκαιριού.
Οι ενέργειες αυτές μπορούν να φρενάρουν την ύφεση και δεν προσκρούουν στους όρους της δανειακής σύμβασης.
5. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πάρει νέα μέτρα, που θα προβλέπουν φόρους και περικοπές μισθών και συντάξεων;
Επιδίωξή μας είναι ν’ αποφύγουμε κάθε μέτρο που βαθαίνει την ύφεση. Ειδικότερα, από τα 3 δισεκατομμύρια που προβλέπεται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 για το 2013-14, έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφισταμένων φόρων και επίσης ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην αφορούν σε νέα μείωση συντάξεων κι άλλα μέτρα ύφεσης.
Γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε:
-σε «ισοδύναμα μέτρα», όπως την αύξηση της φορολογίας κερδών από τα νέα ηλεκτρονικά στοιχήματα του ΟΠΑΠ και για τα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια που μπορεί να φέρει έσοδα στο κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως
-σε μειώσεις δαπανών 18,4 δισεκατομμυρίων σε τέσσερα χρόνια, που πρόκειται στην πραγματικότητα για σπατάλες στην Κεντρική Διοίκηση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Υγεία, στο λαθρεμπόριο καυσίμων, στη φοροδιαφυγή και στην εισφοροδιαφυγή.
6. Αν δεν μειωθούν οι μισθοί πως θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα;
Δεν θα αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με τη μείωση του μισθολογικού κόστους. Θα το πετύχουμε με την πάταξη της γραφειοκρατίας, τη μείωση της υψηλής φορολογίας και του ενεργειακού κόστους, την εμπέδωση κλίματος ευνομίας και σταθερότητας. Αυτή η πολιτική θα δημιουργήσει τοκατάλληλο ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα που θα προσελκύσει και τις αναγκαίες επενδύσεις που θα φέρουν και την ανάπτυξη.
Η Ισπανία που έχει χαμηλότερο μισθολογικό κόστος, έχει ακόμη μεγαλύτερη ανεργία από την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρόγραμμα αποδίδει στην Ιρλανδία που διατήρησε χαμηλά το φορολογικό συντελεστή στο 12,5% και παρουσιάζει θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Αντιθέτως, εμείς βουλιάζουμε για 5ο χρόνο στην ύφεση.
7. Ποια η άποψη της ΝΔ για το κόμμα του Καμμένου;
Το πολιτικό μόρφωμα που σχημάτισαν πρώην υπουργοί και βουλευτές που έφυγαν από την ΝΔ ψαρεύει στα«θολά νερά».
Με λόγο καταγγελτικό, δανεισμένο από την Αριστερά, επιζητεί να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα.
Επιμένει σε λαϊκίστικες ρητορείες και ανεύθυνες υποσχέσεις παραπλανώντας τον λαό με δήθεν μαγικές λύσεις.
Ο στόχος του είναι να στερήσει την αυτοδυναμία από τη ΝΔ και έρχεται αρωγός στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διασωθεί από τη δίκαιη τιμωρία.
Οι πολίτες που υφίστανται τις συνέπειες των πολιτικών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση ας αναρωτηθούν η ψήφος στον Καμμένο διευκολύνει ή δυσχεραίνει την απόδοση της δίκαιης τιμωρίας στους υπεύθυνους της τραγικής κατάστασης της χώρας.
8. Ποιες οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη λαθρομετανάστευση;
Η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας έχει καταστήσει τη χώρα ένα «ξέφραγο αμπέλι». Κύρια ευθύνη έχει πρωτίστως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που με τον νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια κατέστησε τη χώρα πόλο έλξης για τους μετανάστες.
Η Νέα Δημοκρατία ως αυριανή κυβέρνηση με αποφασιστικότητα και σχέδιο θα δράσει άμεσα και καταλυτικά για να δώσει λύση στο πρόβλημα με σειρά μέτρων, όπως:
Κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια (Ν.3838/2010), που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ.
-Αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων ώστε να δοθεί το μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φυλάττει τα σύνορά της.
-Πάταξη του παραεμπορίου που οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων.
-Λήψη μέτρων κατά της μαύρης εργασίας παράνομων μεταναστών σε επιχειρήσεις.
-Αυστηρότερη νομοθεσία στην εκμίσθωση κατοικίας και επαγγελματικού χώρου σε παράνομους αλλοδαπούς.
-Δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών, που η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε την κατασκευή τους. Τα κέντρα, όμως, θα τηρούν όλα τα αναγκαία κριτήρια, όπως: να είναι εκτός οικιστικού ιστού, να υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί με υπέρογκες δαπάνες η Πολιτεία, να υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες.
9. Θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη τρόικα και στο Μνημόνιο;
Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση θα ζητήσει μια μόνο Εξεταστική Επιτροπή, αυτή που θα εξετάσει για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, και ποιοι έχουν την ευθύνη για τη τραγωδία που βιώνουμε.
Χωρίς διάθεση αντεκδίκησης, αλλά με αίσθημα ευθύνης για την αποκάλυψη της αλήθειας στους Έλληνες πολίτες παραμένουμε αμετακίνητοι σε αυτή τη θέση. Η εξεταστική-παρωδία που έστησε το ΠΑΣΟΚ με στόχο τη συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησής του δεν μας αφορά. Τα όσα έχουν αποκαλύψει μια σειρά από παράγοντες που γνώριζαν την υπόθεση (πρ. Επίτροπος Χ. Αλμούνια, ο Διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, ο πρόεδρος ΟΔΔΥ Π. Χριστοδούλου, τα πρώην μέλη της ΕΛΣΤΑΤ, διορισμένα από το ΠΑΣΟΚ, όπως η κα Γεωργαντά, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Κοντοπυράκης) πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος. Όπως άλλωστε δήλωσε η κα Β. Παπανδρέου όσα έκανε ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται για λάθη αλλά για εγκλήματα και πολύ σύντομα οι ευθύνες θα καταλογιστούν όπου αυτές ανήκουν.
10. Έχει ευθύνες ο κ. Βενιζέλος για την κατάσταση της χώρας;
Ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής.
Όμως οι ευθύνες του είναι αναμφίβολες και μεγάλες:
-Συμμετείχε και στήριζε όλες τις αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου και Γ,. Παπακωνσταντίνου που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο.
-Συμμετείχε στη νομική επεξεργασία του Μνημονίου και στήριξε με πάθος στο δημόσιο λόγο του όλη την πολιτική που εκπορεύθηκε από αυτό, χωρίς ποτέ να φέρει αντίρρηση στην εφαρμογή της.
-Παραπλανούσε μονίμως τον ελληνικό λαό με τις διαβεβαιώσεις του ότι με την πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βγαίναμε από την κρίση.
-Συνέχισε σαν υπουργός οικονομικών την ίδια γραμμή του προκατόχου του, και μάλιστα θεώρησε σωστό να επιδοθεί σε «λεονταρισμούς» προς την τρόικα, που τελικά στοίχισαν στη χώρα νέα μέτρα.
-Στήριξε την καταστροφική απόφαση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα που μας έφερε στο χείλος της καταστροφής και της εξόδου μας από την Ε.Ε.
Σημεία Επικαιρότητας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν παρετε 15% θα κανετε ..κωλοτουμπες απο τη χαρα σας

Ανώνυμος είπε...

Εκείνος που ανέβασε σε ποσοστά tτο ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο είναι ο ίδιος ο Σαμαράς επειδή:
1. Έκανε την κολοτούμπα στηρίζοντας το μνημόνιο και έτσι έδωσε άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ για το Α΄ μνημόνιο.
2. Συμμετείχε στην συγκυβέρνηση και έτσι ο κόσμος λέει πια ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έχουν βρει και δεν διαφέρουν. .
3. Διασπάστηκε η ΝΔ με την δημιουργία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που έτσι αποκλείεται η αυτοδυναμία.
4. Ανέβασε πολιτικά τον Βενιζέλο λέγοντας ότι έγινε πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό, αφού αυτή την έκανε ο ΒΕΝΙ
5. Ο ΒΕΝΙ είναι πιο δυναμικός και πιο επικοινωνιακός και θα έχει το πλεονέκτημα έναντι του ΣΑΜ μέχρι τις εκλογές.
Να λοιπόν γιατί τα πράγματα δεν είναι τώρα τα ίδια όπως πριν 6 μήνες. Να γιατί είχαν απόλυτο δίκιο ο Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Και να γιατί αφού έκλεισε την πόρτα συνεργασίας μετά τις εκλογές ο ΣΑΜ "πολιτικό μόρφωμ" κλπ η μόνη εξέλιξη θα είναι η συγκυβέρνηση πάλι με το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα άλλα που γράφετε είναι θεωρητικά και υποθετικά που δεν θα επαληθευτούν με τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

μιλησε και ο πασοκος. εσεις δεν θα παρετε ουτε 12% ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.