slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαρχίδα (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) στο ΠΑΣΟΚ: Για αρχηγός ο Βενιζέλος με τη στήριξη Λοβέρδου

Στην διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου, θα προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άνδρες, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το protothema.gr, "αποφάσισαν να δώσουν μαζί τον δύσκολο αγώνα", όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις κοινές δηλώσεις τους που προηγήθηκαν στο υπ. Οικονομικών


Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, έχοντας πλάι του τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της; κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "Αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί" προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει σε εξειδίκευση των θέσεών του σύντομα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κίνηση ως "πρωτοβουλία ουσίας για να μείνει όρθιο το ΠΑΣΟΚ".

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί πρωτοφανή φθορά", επισημαίνοντας ότι "Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία θέλουμε να αλλάξουμε τους σημερινούς εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ".

Πρόσθεσε δε με νόημα - και σε σχέση με τη συνολικότερη διαπραγμάτευση με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και με τους ομολογιούχους για το "κούρεμα" του χρέους ότι "είναι λογικό οι εταίροι μας να θέλουν κάποιες πολιτικές εγγυήσεις".

Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος τόνιθσε ότι η σημερινή κατάσταση δεν δικαιολογεί προσωπικές επιδιώξεις.

"Πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τη στιγμή που και η Ευρώπη αντιμετωπίζει κρίση. Κατά βάθος στην Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και συλλογικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης τη χειρότερη στιγμή για την Ευρώπη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως. με δεδομένο ότι στις 13 Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρξει η οριστική λύση στις διαπραγματεύσεις για το PSI, "πρέπει μέσα σε λίγες ημέρες να κάνουμε μια γιγαντιαία προσπάθεια να κλείσουμε τα ανοικτά μέτωπα στην οικονομία. πρόσωπα και κόμματα πρέπει να αναλάβουμε αλλά και να μοιραστούμε τις ευθύνες"...

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κ.κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος δεν αποκλείεται να έχουν συνάντηση, την Τετάρτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

--

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από τα τραβεστί και τις κολορουφίχτρες της Συγγρού καλίτερα τα αρχ...α