slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση Metron Analysis για τη φυλλάδα των "Συντακτών": +1,2% ο ΣΥΡΙΖΑ και +0,2% η ΝΔ... παρά τα μέτρα

[Παρά το ότι λήφθηκαν πολύ σκληρά μέτρα από την Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκολλάει και η ΝΔ καταφέρνει όχι μόνο να κρατάει αλλά και να αυξάνει ελαφρά το ποσοστό της σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας το Σεπτέμβριο...
Πράγμα που δείχνει ότι σε εκλογές, το 25% των αμετακίνητων ΝΔιτών, μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ αν η κατάσταση βελτιωθεί προς το καλύτερο]

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες για το μέλλον των ιδίων και της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis (μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου, 23,8% και στη ΝΔ μόνο 17,4% παρότι είχε πάρει 19% σε εκλογές λίγες μέρες πριν [δείτε φώτο δεξιά] ενώ λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου έδινε ΣΥΡΙΖΑ 26,4% και ΝΔ μόνο 27,1%...), που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι ερωτώμενοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές.
Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ (χωρίς αναγωγή στα έγκυρα), ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται με 46% έναντι 26% της ΝΔ. Για πρώτη φορά, δε, ο Αλέξης Τσίπρας ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό».

Αν και καταλληλότερος για πρωθυπουργός «ψηφίζεται» ο «κανένας» με ποσοστό 39%, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών την πρώτη θέση, με ποσοστό 20% κατέχουν από κοινού για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φθάνει σε ποσοστό εν ενεργεία πρωθυπουργό, ο οποίος συνήθως διατηρεί την πρώτη θέση, έστω κι αν το κόμμα του υπολείπεται της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρώτος σε δημοτικότητα με ποσοστό 40%, ενώ ακολουθούν ο ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης με 35%.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22%, η ΝΔ 19,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, η Χρυσή Αυγή 9%, η ΔΗΜΑΡ 4,5%, το ΚΚΕ 4,1%. Στο 25,5% οι αναποφάσιστοι, τα λευκά/ άκυρα και όσοι δεν θέλουν να απαντήσουν.

Επιπλέον, δύο στους τρεις δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές.

Σε ερώτηση για το Μνημόνιο, το 64% δηλώνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του γιατί απέτυχε», ενώ το 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 9%.

Newsroom ΔΟΛ

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 12/07/2012 11:35:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: