slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Όποιος έχει ελεύθερη σκέψη και καλή προαίρεση βρίσκει οπωσδήποτε την Αλήθεια (εφ΄ όσον το επιθυμεί). Αρκεί να μην υπάρχει προκατάληψη. Σχόλια Καραμπάτση Ευάγγελου (Οικονομολόγου)

Ο Νίκος Μαυρομάγουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 από γονείς "μάρτυρες του Ιεχωβά". Μεγαλώνοντας ακολούθησε τη θρησκεία των γονέων του και σε εφηβική ηλικία "βαπτίστηκε" στην οργάνωση αυτή. Αφού τελείωσε το Λύκειο, το 1983 κλήθηκε στο στρατό και (λόγω της αρνήσεως του να υπηρετήσει) φυλακίστηκε ως αντιρρησίας συνείδησης.
Το 1985 αποφυλακίστηκε και παντρεύτηκε. Σύντομα ανέλαβε στην οργάνωση της "Σκοπιάς" καθήκοντα "διακόνου", ενώ σε τακτά διαστήματα υπηρετούσε τη "Σκοπιά" ως...... "σκαπανέας".
Γύρω στο 1987 άρχισε να αντιλαμβάνεται τα δογματικά λάθη (πλάνες) που παρουσίαζε η λατρεία της "Σκοπιάς", και άρχισε να ερευνά αναζητώντας την Αλήθεια. Οι (χωρίς προκατάληψη) μελέτες του τον έφεραν σε σύγκρουση με την οργάνωση. Παραιτήθηκε από "διάκονος" της "Σκοπιάς", και στις αρχές του 1989 αποκόπηκε από την οργάνωση με την κατηγορία της "αποστασίας".
Επίσης, ο Νίκος Μαυρομάγουλος γνωρίστηκε και με άλλα απογοητευμένα μέλη της αίρεσης. Ώσπου μετά από δύο χρόνια μελέτης της ομάδας αυτής, αντιλήφθηκε ότι οι μελέτες του (ιστορικές και θεολογικές) τον οδηγούσαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αντιλήφθηκε τότε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ιστορικά και θεολογικά η «Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία».  Το 1992 βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός.
Σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση και είναι συγγραφικό μέλος της Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας και του διαδικτυακού Παρατηρητή της "Σκοπιάς".

Το έργο της Ομάδας αυτής είναι καταπληκτικό, με στυλοβάτες τον Νικόλαο Μαυρομάγουλο και άλλα πρώην μέλη αιρέσεων (που βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί). Μπορείτε να επισκεφθείτε την Ομάδα αυτή στον παρακάτω ιστότοπο:  
       


ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ):

Ο Νικόλαος Μαυρομάγουλος έγραψε το παρακάτω βιβλίο "Αναζητώντας την Αλήθεια" το οποίο εξέδωσε το 2004 η Ιερά Μονή Μαχαιρά (Λευκωσία-Κύπρος).
Το βιβλίο είναι συγκλονιστικό. Ο λόγος του συγγραφέα είναι αποκαλυπτικός, προσεγμένος, περιγραφικός των συναισθημάτων και της αγωνίας του για την ανεύρεση της Αλήθειας. Γι αυτό και δεν είναι δυνατόν ο αναγνώστης, που θα ξεκινήσει να το διαβάζει, να το αφήσει μισοδιαβασμένο για την επόμενη ημέρα.
Είμαι σίγουρος ότι, όσοι από τους πλανεμένους αιρετικούς (χιλιαστές και μη) έχουν ελεύθερη σκέψη και είναι αμερόληπτοι (δηλ. δεν έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου), διαβάζοντας το βιβλίο, θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους απέναντι στην αληθινή Εκκλησία του Χριστού (Ορθοδοξία) και θα ανακαλύψουν σε αυτήν τη μόνη Αλήθεια.  Αρκεί να έχουν τη διάθεση και τη δύναμη να μην εθελοτυφλούν, αλλά να αμφισβητούν το ψέμα που τους έχει εγκλωβίσει στην αίρεση, όπως ακριβώς έκανε ο συγγραφέας και η ομάδα του. 
Για να μετανοήσουν όμως οι πλανημένοι αιρετικοί και να έλθουν στο φως της  Ορθόδοξης Εκκλησίας θα πρέπει  - πάνω απ'  όλα -  να έχουν ταπείνωση. Η υπερηφάνεια είναι η βαθύτερη αιτία κάθε αίρεσης, αφού ο αιρετικός βάζει εγωιστικά και υπερήφανα τη δική του γνώμη πάνω από την ιστορική και θεολογική Αλήθεια της  «Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας» (δηλ. της Ορθοδοξίας), η οποία κατευθύνεται και οδηγείται από το Άγιον Πνεύμα(Ιωάν.  Κεφ. 16, στίχ. 13)  εδώ και 2.000 χρόνια.Η ιερά Αποστολική Παράδοση και οι Αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων είναι ο μόνος αλάθητος ερμηνευτής της Αγίας Γραφής. Οι δύο πηγές ("πυλώνες") της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι η Αγία Γραφή και η Ιερά (Αποστολική) Παράδοση.  Η Εκκλησία υπήρχε και πριν καταγραφούν τα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Μάλιστα, τότε στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο στην Ιερά Παράδοση. Επομένως η Ιερά Παράδοση - με την ευρύτερη έννοια - περικλείει (συμπεριλαμβάνει) και την Καινή Διαθήκη.  Άλλωστε η Καινή Διαθήκη είναι ένα καταγεγραμμένο τμήμα της Ιεράς (Αποστολικής) Παραδόσεως.Οι αιρετικοί, επειδή ακριβώς είναι αποκομμένοι από τα ανωτέρω καθώς επίσης και από την ιστορική συνέχεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας (που έχει την Αποστολική Διαδοχή), ερμηνεύουν π.χ. την Καινή Διαθήκη, όχι όπως την έζησε τη βίωσε και την ερμήνευσε η πρώτη Εκκλησία αλλά κατά το δοκούν (δηλ. σύμφωνα με τη δική τους γνώμη). Έτσι, με περισσή υπερηφάνεια, βάζουν τη δική τους προσωπική γνώμη πάνω από την Εκκλησία, δηλαδή πάνω από τη γνώμη των Αποστόλων και των διαδόχων τους (Αποστολικοί Πατέρες, Επίσκοποι, Πρεσβύτεροι). 
Ευρισκόμενοι όμως σε πλήρη αντίφαση, δέχονται π.χ. ότι η Καινή Διαθήκη αποτελείται από 27 βιβλία όπως ακριβώς τα καθώρισε η εν Καρθαγένη Σύνοδος (397 μ. Χ.).   Η εν λόγω όμως Σύνοδος στηρίχθηκε αποκλειστικά στην ιερά Αποστολική Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας αφού οι κληρικοί που την αποτελούσαν ήταν όλοι Ορθόδοξοι.
Έτσι οι αιρετικοί, ενώ από τη μία απορρίπτουν 
τους κληρικούς και την ιερά Αποστολική Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από την άλλη αποδέχονται ως θεόπνευστη την ως άνω απόφασή της εν Καρθαγένη Συνόδου σχετικά με τον "κανόνα" (κατάλογο 27 βιβλίων) της Καινής Διαθήκης !!!
Μοιάζουν δηλαδή με  κάποιον που έκλεψε ένα πίνακα μεγάλου ζωγράφου από μία Πινακοθήκη, και όταν καλείται  - από τον υποψήφιο αγοραστή - να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα του εν λόγω πίνακα (ότι δηλαδή είναι ο πρωτότυπος), εκείνος απαντάει:
- Ρωτήστε την Πινακοθήκη απ'  όπου έκλεψα τον Πίνακα και εκείνη θα σας δώσει το Πιστοποιητικό Γνησιότητας !!!

Ακριβώς έτσι συμπεριφέρονται και οι αιρετικοί. Έκλεψαν από την Ορθόδοξη Εκκλησία την Καινή Διαθήκη (δηλ. τον κατάλογο των 27 ιερών βιβλίων που την απαρτίζουν) και όταν καλούνται να αποδείξουν ότι  αυτός είναι ο σωστός κατάλογος βιβλίων (κανόνας), εκείνοι παραπέμπουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Αποστολική της Παράδοση (την οποία όμως οι ίδιοι οι αιρετικοί απορρίπτουν) !!!
 
Τελειώνοντας παραθέτω τον πρόλογο από το παρακάτω βιβλίο "Αναζητώντας την Αλήθεια", του συγγραφέα Νίκου Μαυρομάγουλου:

Αγαπητέ αναγνώστη, τα όσα θα διαβάσεις σ’ αυτό το βιβλίο, είναι καρπός τού πόνου και τής αγάπης, που έχει ο συγγραφέας του, για τα εκατομμύρια θύματα τής Οργάνωσης που λέγεται: ΄΄Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά΄΄. Υπάρχοντας ο ίδιος θύμα της για 25 χρόνια, και σπαταλώντας
 μέσα εκεί ένα σπουδαίο μέρος τής επίγειας ζωής του, είχε την ευκαιρία να ζήσει όλα σχεδόν τα συναισθήματα, τις προσδοκίες, τους φόβους, και τις περιπέτειες, τα οποία βιώνει ο κάθε ένας που αναζητάει την αλήθεια σε αυτή την οργάνωση, και που κάποτε απογοητεύεται.
Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά και άλλους ανθρώπους, που ακολούθησαν τις ίδιες, ή διαφορετικές επιλογές απ’ αυτόν, μέσα στην ίδια οργάνωση, αλλά και έξω απ’ αυτήν.
Αυτό το βιβλίο, είναι μία συνθετική βιογραφία, αν και όλα όσα αναφέρονται, είναι πραγματικά γεγονότα πραγματικών ανθρώπων, αλλά κυρίως τού γράφοντος. Τα ονόματα έχουν αλλαχθεί, για ευνόητους λόγους, όπως επίσης η σειρά κάποιων γεγονότων, και η χρονική τους τοποθέτηση, συχνά είναι διαφορετική, για να συμφωνεί με τις πλασματικές ηλικίες τών χαρακτήρων. Έχουν όλα συμπτυχθεί σε δύο παράλληλες ιστορίες, ώστε να μπορέσει ο αναγνώστης να παρακολουθήσει εύκολα, μία ΄΄κατάδυση΄΄ στα συναισθήματα και στην ψυχολογία τών μελών αυτής τής οργάνωσης.
Το βιβλίο αυτό, παρακολουθεί από την αρχή την σταδιακή υποδούλωση ενός ανθρώπου στην οργάνωση τής Σκοπιάς, και τη ζωή του σ’ αυτή. Περιγράφει επίσης τη ζωή και τις συνήθειες κάποιου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην οργάνωση, και βλέπει τα πράγματα μέσα από την προοπτική και τών δύο αυτών ανθρώπων. Κυρίως όμως, αναλύει το δύσκολο δρόμο τής φυγής, και τής αναζήτησής τους για την αλήθεια.
Παρακαλώ το Θεό, να δώσει στον κάθε αναγνώστη αυτό που χρειάζεται:
Να δώσει κατανόηση στον ΄΄εχθρό΄΄ τών ΄΄Μαρτύρων΄΄,
Επιχειρήματα και τρόπους προσέγγισης, σ’ αυτόν που θέλει να τους βοηθήσει,
Εγρήγορση, κατανόηση και διανοητική διαύγεια στο ΄΄υποψήφιο θύμα΄΄ τής Σκοπιάς,
Κίνητρο για έρευνα στον αποτελματωμένο ΄΄Μάρτυρα΄΄ που θέλει να πιστεύει πως βρήκε την ΄΄κιβωτό τής σωτηρίας΄΄ μέσα στην οργάνωση,
Και τέλος να δώσει εγκράτεια, ενίσχυση, ελπίδα και πυξίδα, σ’ αυτόν που έφυγε απ’ την οργάνωση, και βρίσκεται ακόμα στη δύσκολη φάση τής αναδιάρθρωσης τής πίστης του και τής ζωής του.
Παρακαλώ το Θεό, να δίνει ενίσχυση στον κάθε άνθρωπο, που χαμένος στην ΄΄πανσπερμία΄΄ τών Προτεσταντικών ομάδων, ψάχνει σαν σε λαβύρινθο, μία έξοδο προς το φως, ψάχνει τον μόνο δρόμο προς το Θεό, που είναι ο Χριστός.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΣ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ)




Νικολάου Μαυρομάγουλου
Μια συνθετική βιογραφία, που αφηγείται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, όπως ακριβώς συνέβησαν.
Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε, πριν αποφασίσετε να ενταχθείτε στην εταιρία Σκοπιά!
 
Είναι κάποια πουλάκια φυλακισμένα στο κλουβί τους.
Περνάνε τη ζωή τους μέσα εκεί, τρώγοντας όσα τους δίνουν οι αφέντες τους να φάνε. Νοιώθουν χορτάτα, και τιτιβίζουν ευτυχισμένα στα άλλα πουλάκια που πετούν ελεύθερα.
Εκείνα απαντούν στο κάλεσμα. Μπαίνουν στο διπλανό κλουβί από το ανοιχτό πορτάκι για ν' απολαύσουν την τροφή που άφθονη προσφέρεται μέσα σ' αυτό.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ!
Ίσως ποτέ δεν θα ξαναπετάξουν ελεύθερα στα δένδρα. Θα τιτιβίζουν κι αυτά χαρούμενα, και θα καλούν άλλα πουλιά περαστικά να φάνε από την άφθονη τροφή τους.
Ούτε εκείνα όμως, ούτε κι αυτά θα καταλάβουν πού οδηγήθηκαν.
Και τα παιδιά που θα γεννήσουνε, θα' ναι κι αυτά ραγιάδες.
 
Συνεντεύξεις τού συγγραφέα περί τής συγγραφής τού βιβλίου αυτού και της εμπειρίας του:
 
Πρόλογος
ΚΕΦ. 16ο. Στη ΣΦΑ
ΚΕΦ. 27ο. Η επιστολή
ΚΕΦ. 30ο. Τρομοκρατία
ΚΕΦ. 32ο. Αποκομμένος
 
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ
Βιβλιοπωλείο: Μανώλη Καλομοίρη
Κατακουζηνού 10, Αθήνα 106 77
τηλ. 210 380 17 18 – Κινητό 6977 831 531
Ηλ. Ταχυδρομείο/Emailerevnitis@yahoo.com
Αξία βιβλίου: 17,00 Ευρώ
Το βιβλίο 360 σελίδων, περιέχει και 11 σύντομες μελέτες της ΟΟΔΕ, με Αγιογραφικά ντοκουμέντα κατά των δογμάτων της Εταιρίας Σκοπιά.



ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ 
Ο Νίκος Μαυρομάγουλος και η Ορθόδοξη Ομάδα Δογματική Έρευνας (που αποτελείται βασικά από πρώην αιρετικούς, νυν Ορθόδοξους) κονιορτοποιούν τις πλάνες των αιρετικών.
Για δική σας διευκόλυνση, τα θέματα έχουν χωριστεί (ταξινομηθεί) σε κατηγορίες.
"Πατήστε"  το θέμα που σας ενδιαφέρει και σας απασχολεί,  κάνοντας  "κλικ":
 Πατέρας

Θέματα
 
Υιός
Θέματα

Άγιο Πνεύμα
Θέματα

Αγία Τριάδα
Θέματα
 
Διαστρεβλώσεις Ορθοδόξων από Μάρτυρες τού Ιεχωβά
Θέματα
 
...

[Κομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: