slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατάργηση του άρθρου για τη Ναξιακή Σμύριδα, ζητεί η Επιτροπή Αγώνα.

Το  δίκαιο αίτημα της επιτροπής αγώνα η οποία αποτελείται από γνήσιους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας που  εκφράζουν ασφαλώς τον σφυγμό και την αγωνία ΟΛΩΝ των κατοίκων των σμυριδοχωριών. Πρέπει  να στηρίξουν ΑΜΕΣΑ ο  Δήμος Νάξου, η ΟΝΑΣ και οι  Σύλλογοι με ψηφίσματα  συμπαράστασης.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ.....
ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣΧΕΡΑ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΕΙ  ΝΑ  ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ                             Προς : 
α.Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & ΚλιματικήςΑλλαγής
β.Βουλευτές Ν. Κυκλάδων
 κ.κ Ιωάννη Βρούτση(υπουργό Εργασίας)                                                                                                        Παναγιώτη Ρήγα
Νικόλαο Συρμαλένιο
 γ.Βουλευτή Επικρατείας  κ. Μανώλη Γλέζο
Θέμα : Κατάργηση του άρθρου 12 περί ‘’Ρυθμίσεως Θεμάτων Ναξίας Σμύριδας’’ του σχεδίου νόμου περί ‘’Ρυθμίσεων Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλες διατάξεις ‘’
 Κύριε υπουργέ και κύριοι βουλευτές........


  Προς μεγάλη μας έκπληξη και εντελώς συμπτωματικά , πληροφορηθήκαμε ότι έχετε βάλει σε δημόσια διαβούλευση στο σχέδιο νόμου ‘’Ρυθμίσεων Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλες διατάξεις ‘’ στο άρθρο 12 . την ‘’Ρύθμιση Θεμάτων Ναξίας Σμύριδας’’  .  Στην παράγραφο 4 του συγκεκριμένου άρθρου αναφέρεται ότι ‘’από 1/1/2015 αναστέλλεται η λειτουργία των σμυριδωρυχείων Νάξου , καθώς και η ισχύς κάθε νομοθετικής διάταξης ή διοικητικής πράξης που αντίκειται στην παρούσα ρύθμιση ‘’.
  
   Με αυτή τη ρύθμιση καταργείτε τη νομοθεσία περί Ναξίας Σμύριδας ,  που αν υλοποιηθεί είναι σαν να ρίχνετε έξι (6) πυρηνικές βόμβες στα έξι (6) σμυριδοχώρια της Νάξου και μας εξαλείφετε .

   Σας γνωρίζουμε ότι τα έξι (6) σμυριδοχώρια της Ορεινής Νάξου οφείλουν την ύπαρξη τους στην λειτουργία των Σμυριδορυχείων και ο κύριος κορμός ζωής για την επιβίωση μας ήτανε και είναι η σμύριδα . Όταν την Κατοχή έπαψαν να λειτουργούν τα σμυριδωρυχεία μόνο σε δύο από τα σμυριδοχώρια είχαμε , από πείνα και ανέχεια , πεντακοσίους εξήντα (560) νεκρούς , λίγο περισσότερους δηλαδή από τους σημερινούς εργαζόμενους .

    Σας γνωστοποιούμε ότι εμείς οι σμυριδεργάτες Νάξου και οι πρόγονοί μας έχουμε ανοίξει με δικά μας έξοδα και μόχθο αμέτρητες στοές που χρειάστηκαν πολλά χρόνια  για να φτάσουμε στην σμύριδα  . Τώρα δεν μπορούμε να το διανοηθούμε πως εσείς θα κλείσετε τα ορυχεία μας και θα καταργήσετε τα κεκτημένα δικαιώματα μας την στιγμή που η σμύριδα μετά από 25 χρόνια στασιμότητας αυξάνεται η ζήτηση της  .
 

                                                                                                                 σελίδα 1 από 1
  

Εάν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί την αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας των ορυχείων μας , αναπόφευκτα μας οδηγεί στην εξαθλίωση και στην ομαδική εγκατάλειψη των χωριών μας . Πως είναι δυνατόν η Ναξιακή Σμύριδα που ήταν η εγγύηση , πολλών κυβερνήσεων ,  για την δανειοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου , σε δύσκολους χρόνους , να γίνεται πανάκια σήμερα και να καταργείτε με μια παράγραφο ενός άρθρου ?

  
   Κύριε υπουργέ και κύριοι βουλευτές λάβετε υπόψη σας ότι στα χωριά μας και στην Νάξο γενικότερα υπάρχει μεγάλος αναβρασμός και αγανάκτηση για τη συγκεκριμένη ρύθμιση και να γνωρίζετε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μη περάσει αυτό το καταστρεπτικό για μας νομοσχέδιο !!!!!



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ :

Σωματεία Σμυριδεργατών Κορώνου & Απειράνθου
Νικόλαος Χουζούρης πρόεδρος τ.κ. Κορώνου
Χριστίνα Γιακουμή πρόεδρος τ.κ. Απειράνθου
Μιχάλης Πάσουλας πρόεδρος τ.κ.Σκαδού
Νικήτας Κουτσοκέρης πρόεδρος τ.κ. Μέσης
Μανώλης Φακίνος πρόεδρος τ.κ. Κεραμωτής
Κώστας Βάσιλας πρόεδρος τ.κ. Δανακού
Γιάννης Κωνσταντάκης πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Δρυμαλίας & πρώην πρόεδρος
                                       Σωματείου Σμυριδεργατών Κορώνου
Ματθαίος Σιδερής σύμβουλος τ.κ. Κορώνου & πρώην πρόεδρος Σωματείου
                                       Σμυριδεργατών Κορώνου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεκτα ολα και σεβασμος στο μοχθο του Σμυριδεργατη... οταν ομως τσακιζαν το ταμειο τους που εμπαινε και η κουτση μαρια μεσα κανενας δεν ελεγε τιποτα!!! τιμης ενεκεν υπαρχει το Ταμειο Σμυριδας ακομα!!!! Όφειλαν να το προστατευσουν και οχι να το καταστρέψουν οι ιδιοι!!!!!
παντα με αγαπη προς την Ναξο και το Δίκαιο!!!

Ανώνυμος είπε...

παιδια καποια σιγμη πρεπει να σας πει καποιοσ την αληθεια που ειναι μονο μια ,δεν μπορει για να κανετε εσεις πως δουλευετε στα δηθεν οτρυχεια να σας πληρωνει ο ελληνικος λαος

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρετε το περίφημο σμυρίγδι αν πουλιέται πουθενά? Και πόσο βγάζετε καθε χρόνο και που στοιβάζεται κάθε χρόνο?
Επιτέλους βρέθηκε και ένας υπουργός και έκανε αυτό που έπρεπε έστω και καθυστερημένα.
Αρκετά απομυζήσατε από τον ελληνικό λαό χωρίς αυτός να καρπωθεί τίποτε. Μαζέψτε τα και φύγετε χωρίς πολλά πολλά.