slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Φιλωτίτισα Εμμανουέλα Αργείτη: Από το Πανεπιστήμιο… ΝΕΤ Παντού

Στον αντίποδα μιας σειράς επιλογών που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και σχόλια, φέρνοντας την κρατική τηλεόραση στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να αναθέσει την παρουσίαση της ενημερωτικής εκπομπής “ΝΕΤ Παντού” σε δυο νέα παιδιά, την Εμμανουέλα Αργείτη και τον Κώστα Τσουρό, φαίνεται ότι…
έκανε διάνα.
Αμφότεροι οι νεαροί δημοσιογράφοι έχουν διανύσει χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ, και έτσι η ανέλιξή τους ήταν φυσιολογική, παρόλο που τα ελληνικά ΜΜΕ δεν μας έχουν συνηθίσει σε αντίστοιχη… αξιοκρατία.
Ειδικά η περίπτωση της Εμμανουέλας Αργείτη είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς η καλή συνάδελφος προέρχεται από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλαδή του Τμήματος που προοριζόταν να στελεχώσει τα ελληνικά ΜΜΕ με δημοσιογράφους.
Προοριζόταν αλλά… δεν το έκανε, όπως άλλωστε συνέβη και με τα άλλα δυο πανεπιστημιακά τμήματα δημοσιογραφίας και επικοινωνίας, του Παντείου και του ΑΠΘ, μιας και οι ιδιοκτησίες των ΜΜΕ εμφανίστηκαν περισσότερο δεκτικές σε εκείνους που προέχονταν από… ΙΕΚ. Με τα γνωστά επακόλουθα για την ποιότητα της δημοσιογραφίας στη χώρα μας.

http://ysterografa.gr/media/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρή, υπεύθυνη, καταρτησμένη και νηφάλια η Εμμανουέλα της άξιζε και μπράβο της. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιας ποίοτητας δημοσιγράφους. Εκεί στη Νάξο μας έχει μαζευτεί όλη η σαβούρα που αναπαράγει τα λάμόγια και διαπλεκόμενους συναδέλφους τους της Αθήνας.