slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Επίδομα ανεργίας και σε ελεύθερους επαγγελματίες - Ποια θα είναι τα κριτήρια


Ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να καθοριστούν οι όροι καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες που αδυνατούν να επιβιώσουν καθώς δεν έχουν κανένα εισόδημα, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οπως είπε ο Γ. Βρούτσης στη Real News "το 2013 για πρώτη φορά θα καταβληθεί επίδομα σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, για να......
αποκατασταθεί η ισονομία μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών".

Σημειώνεται ότι οι ενεργοί ασφαλισμένοι των παραπάνω ταμείων καταβάλλουν επιπλέον 10 ευρώ το μήνα στις ασφαλιστικές τους εισφορές προκειμένου να πάρουν αυτό το επίδομα οι συνάδελφοί τους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της κρίσης.

Όπως αναφέρει ο υπουργός στην εφημερίδα, η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος οφείλεται στο ότι οι εισφορές που καταβλήθηκαν κάλυπταν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων για την καταβολή των συντάξεων. (Διαβάστε την είδηση)

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η διάρκεια λήψης του επιδόματος θα έχει άμεση συνάρτηση με το χρονικό διάστημα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Προς το παρόν εξετάζεται το κατώτατο βοήθημα να είναι μέχρι 360 ευρώ το μήνα και να καταβάλλεται τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Το ποσό του επιδόματος και ο χρόνος καταβολής θα αυξάνονται φτάνοντας κλιμακωτά μέχρι τα 3.600 ευρώ και τους 12 μήνες.

newsit.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και παλι ο μεγαλος διαπραγματευτης ο ανθρωπος που τα πηρα ολα απο την τροικα εκανε το θαυμα του .Ενω εκοψε μισθους συνταξεις επιδοματα ερχεται τωρα και δινει επιδομα ανεργιας σε ελευθερους επαγγελματιες .Απλα δεν υπαρχουν οι ανθρωποι απλα τους εχουμε σε λαθος εποχη και μας εκνευριζουν αλλιως μιλαμε θα ριχναμε πολυ γελιο

Ανώνυμος είπε...

κόψε το κώλο τεβε να σωθούμε ξύπνα