slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αντ. Χατζηιωάννου με τον Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Αισθητή η παρουσία της Περιφέρειας στο Φεστιβάλ Μελιού

Χατζηιωάννου Φεστιβάλ Μελιού Δεκ2012 (1).jpg
Χατζηιωάννου Φεστιβάλ
 Μελιού Δεκ2012
Χατζηιωάννου ΓΓ Κορασίδης Δεκ2012.JPG
Χατζηιωάννου ΓΓ
 Κορασίδης Δεκ2012
  Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μόσχο Κορασίδη συναντήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αντώνης Χατζηιωάννου.
Κατά .....
την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που άπτονται του πρωτογενή τομέα στο Νότιο Αιγαίο. Μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο πλήγηκε από τον καταρροϊκό πυρετό, στην άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με κτηνιάτρους, γεωπόνους και λοιπό εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και στις αποζημιώσεις των γεωργών στην Ρόδο, των οποίων οι εκμεταλλεύσεις έχουν υποστεί ζημιές από τα ελάφια.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση των στελεχών του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου, για την αξιοποίηση της ισχυρής τοξικής ουσίας του λαγοκέφαλου στην φαρμακοβιομηχανία. Πρόκειται για μία πρόταση που στόχο έχει την αξιοποίηση του ψαριού, το οποίο μέχρι τώρα είχε μόνο βλαπτικές συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε και στην συζήτηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας με τον Διευθυντή της ΕΑΣΔ, κ Γιώργο Κριτσωτάκη, που αφορούσε θέματα τυποποίησης και προώθησης των προϊόντων της Ένωσης.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Αντιπεριφερειάρχης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του 4ου Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο οποίο ήταν και μέλος του προεδρείου, και επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνομιλώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις με τους παραγωγούς των νησιών μας.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης παρουσίας της στο φεστιβάλ, όπου και τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, φέτος εκπροσωπήθηκε από τριάντα μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς, πλήθος παραγωγών και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Χατζηιωάννου Φεστιβάλ Μελιού Δεκ2012.jpg
.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: