slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς στην Bild: «Χτίζουμε ένα success story»


Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη Bild. «Όμως, έχουμε πάρει το μάθημά μας από την ιστορία», ξεκαθάρισε.
«Η λιτότητα από μόνη της εν μέσω της ύφεσης δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια υγιή οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία, καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να .....
οδηγήσει στην άνοδο των ακραίων στοιχείων», εξήγησε.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το χρέος μας τώρα είναι και επίσημα βιώσιμο, επομένως, εάν επιτύχουμε διατηρήσιμη ανάπτυξη, δεν θα χρειαστεί «κούρεμα».
«Στοχεύουμε να  εξέλθουμε από την ύφεση και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία μας, ώστε να δημιουργηθούν αρκετά έσοδα, προκειμένου να πληρώνουμε τους τόκους και να αποπληρώσουμε το χρέος», είπε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.
«Εάν κοιτάξετε τις μεταρρυθμίσεις μας και τις αλλαγές, θα κατανοήσετε ότι χτίζουμε ένα success story. Όλοι θα το συνειδητοποιήσουν σύντομα. Και τότε, κανείς δεν θα μιλά πια για το εάν θα μείνουμε στην Ευρωζώνη ή για κούρεμα στο χρέος», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: