slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Α.Μ.Σ. Φιλωτίου: "Στο γήπεδο του το 2013"

GIPEDO RIKES
Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει το θέμα της κατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Φιλωτίου Νάξου.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών μεταξύ του Δ.Σ του Α.Μ.Σ Φιλωτίου με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους από τον Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων παρουσιάστηκε η μελέτη και αναλύθηκε το σχέδιο για την αποπεράτωση του γηπέδου του Φιλωτίου, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανήκει στα ολυμπιακά έργα και οι εργασίες σταμάτησαν το 2004 και ενώ βρισκόταν στο 70% περίπου πριν την ολοκληρωτική κατασκευής του έργου.

Δεν πάει άλλο.
Η ανάγκη πλέον για την ολοκλήρωση του έργου κρίνεται από όλους απαραίτητη και κάθε άλλο από ποτέ ώριμη, καθώς ο Σύλλογος της ορεινής Νάξου είναι από τα λίγα ποδοσφαιρικά σωματεία στις Κυκλάδες που δεν διαθέτουν δικό τους χώρο για προπονήσεις και την τέλεση αγώνων, πράγμα που αναγκάζει την Διοίκηση και τους αθλητές του σωματείου σε μεγάλη οικονομική και σωματική «ταλαιπωρία», αφού ως γνωστών τα τμήματα του Συλλόγου (Ανδρών, Νέων και Παίδων) τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενούνται στο γήπεδο του Αγερσανίου (20χλμ. μακριά) , όπου προπονούνται και δίνουν τους αγώνες.
Σε τρία μέρη.
Όσο επιτακτική και να είναι η ανάγκη για την κατασκευή του έργου, το ποσό του 1.000.000 που απαιτείτε για την ολοκλήρωση του κάνει την όλη προσπάθεια να φαίνεται δύσκολη λόγο των χαλεπών καιρών.
Έτσι αποφασίστηκε το έργο να χωριστεί σε τρεις διαφορετικές μελέτες (τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, κατασκευή κερκίδων και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού), ώστε η εύρεση των πόρων να είναι πιο βατή .
Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν και χρονοδιαγράμματα, καθώς υπήρξε η δέσμευση για την έγκριση της μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο περίπου τον Φεβρουάριο του 2013, με την ολοκλήρωση του 1ου σταδίου (συνθετικός χλοοτάπητας) να υπολογίζεται στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2013. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο στάδια (κατασκευή κερκίδων και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού) τα οποία αναμένεται να μην καθυστερήσουν.
Όνειρο ετών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι σχετικό περί κατασκευής ή τοποθέτησης χλοοτάπητα για κάποιο από τα γήπεδα του Φιλωτίου, ωστόσο οι καταστάσεις έχουν πλέον ωριμάσει κάθε άλλο παρά ποτέ και εφόσον στο "Γιάγκος Γρατσίας" που είναι η φυσική έδρα του Φιλωτίου δεν υπάρχει περίπτωση δημοσίας δαπάνης (λόγο ιδιοκτησιακού καθεστώτος), το ενδιαφέρων στρέφεται προς το Στάδιο που βρίσκετε στην περιοχή "Ρίκες".
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιδίωξή για την τοποθέτηση χλοοτάπητα έχει αποτελέσει στόχο πολλών Διοικήσεων του ιστορικού Συλλόγου στο παρελθόν, ωστόσο οι προσπάθειες έβρισκαν αξεπέραστα εμπόδια.
Το παρόν Δ.Σ του Συλλόγου με σύνθημα το: «ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ» έχει δώσει ένα συνεχόμενο αγώνα για την επίτευξη του στόχου, πράγμα που έχει φέρει το όνειρο της στέγασης του Συλλόγου ένα βήμα πιο κοντά.
sportcyclades.gr

DSCN2218DSCN2220DSCN2221DSCN2222DSCN2225DSCN2226

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεν το κάνετε μάντρα να βάλετε κλαδιά τριγύρω και μερικά γίδια μέσα και θα είναι ότι πρέπει για τα γίδια του Φιλωτίου να παίζουν μπάλα εκεί. Ποια αρρωστημένα μυαλά πήγαν να σας κάνουν γήπεδο εκεί πάνω στα βουνά.