slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύμφωνα με την Πόπη έγινε της Πόπης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2012 στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.


ο αντ΄αυτού Στάθης 
Ένα δημοτικό συμβούλιο που τα είχε όλα, ήταν το τελευταίο του 2012 για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Ξεκίνησε στις 2:30 μ.μ. με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του γιατρού, Νίκου Καστρήσιου, συνεχίστηκε με νεύρα, τσακωμούς και αποχωρήσεις και έληξε με συζήτηση σε χρόνο ρεκόρ (20 λεπτά) για… 12 έκτακτα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη και 7 εκτός ημερήσιας διάταξης (σύνολο 19 θέματα)!

Μύρισε μπαρούτι, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Φώτης Μαυρομάτης, εξήγησε το «κατεπείγον» της συνεδρίασης και ο κ. Στάθης Πιτταράς που εκπροσωπούσε τον απόντα Νίκο Μαράκη, «θύμισε» ότι το 2010 που η τότε δημοτική αρχή είχε κάνει παρόμοια κίνηση, δηλαδή είχε συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο για να «κλείσει εκκρεμότητες»η αντιπολίτευση στην οποία ανήκε και ο κ. Μαυρομάτης… «έστελνε κινέζικες υπογραφές».

«Έπρεπε να γίνει η σημερινή συνεδρίαση» είπε ο κ. Πιτταράς και πρόσθεσε ότι, »ακόμα και στις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες του δήμου θα μπορούσε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο. Είμαι όμως υποχρεωμένος να θυμίσω ότι το 2010, που εμείς θέλαμε να περάσουμε τα θέματα του δήμου, πόσο μανιώδης ήταν η αντίδραση σας κ. Μαυρομάτη… Θυμάσαι που έστελνες κινέζικες υπογραφές για να μην κάνουμε τη συνεδρίαση;».



«Ποια; την παράνομη συνεδρίαση που καλέσατε για να αλλάξετε τους κωδικούς για τα χρήματα του Παιδικού σταθμού;» είπε ο κ. Μαυρομάτης προκαλώντας την αντίδραση και του κ. Γιώργου Καραμανήπου υπερασπίστηκε το έργο του Παιδικού σταθμού στον Περιφερειακό, τονίζοντας ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή που είχε έτοιμο προς υλοποίηση το έργο.



«Άσε τα παραμύθια… « ανταπάντησε ο κ. Μαυρομάτης και πρόσθεσε ότι «είχατε για ένα χρόνο πεταμένο το έργο στην Πολεοδομία και το ξέμπλεξε ο κ. Απόστολος Ψαρράς [...] έπρεπε να ντρέπεστε! Με παράνομες συνεδριάσεις θέλατε να αλλάξετε τους κωδικούς… «.

Η εκρηκτική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε με τους κ.κ. Μαυρομάτη, Πιτταρά και Καραμανή όρθιους πλέον να φωνάζουν και να λογομαχούν για το ποιος έκανε το έργο του Παιδικού σταθμού στον Περιφερειακό…



Ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, προσπάθησε-μάταια όμως- να ησυχάσει τα πνεύματα και από τις δυο πλευρές, τονίζοντας ότι η «Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια».





«Δεν μπορούμε να τσακωνόμαστε για τόσο μικρούς λόγους και μάλιστα οι μέρες που είναι…» σημείωσε ο δήμαρχος, μη μπορώντας όμως να συγκρατήσει κανενός τα νεύρα…



Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, πλην του κ. Σουλή, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση αφού πρώτα ζήτησαν από τον κ. Μαυρομάτη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. » Δεν ανακαλώ τίποτα… κι αν λέτε κάτι να δέχεστε και την απάντηση… και δεν ζητάω συγνώμη»είπε.



Η εκρηκτική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και στην πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης με τον κ. Δημήτρη Μανιό να αποκαλεί «θεατρίνους» τους αποχωρήσαντες…

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την παρουσία από την πλευρά της μειοψηφίας, μόνο του κ. Σουλή… διήρκεσε 20 λεπτά και πέρασαν ομόφωνα… και τα 19 θέματα που συζητήθηκαν…



Ακούστε αναλυτικά τις «αντιδικείες» της συνεδρίασης:
00:00
00:00




Δεν υπάρχουν σχόλια: