slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για το Sea Diamond

 Προς:
ΜΜΕ Ελλάδος
Απανταχού Φίλους της Σαντορίνης Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Καβαλάρης Σπύρος : 6978-585942 -22860-22568 FAX : 22860-21292
e-mail:savesantorini@gmail.com
Θήρα, 1η Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάνε σχεδόν 6 χρόνια από τη βύθιση του Κ/Ζ Sea Diamond και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα μεριμνήσει για τη σύνταξη φακέλου στην υπόθεση του Sea Diamond. Σε συνεργασία με τους ....
Γενικούς Γραμματείς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του ΥΝΑ, θα συνταχθεί σχετικός φάκελος με τις μέχρι σήμερα ενέργειες όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ώστε να διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση της υπόθεσης και να καθοριστεί συγκεκριμένος συνομιλητής μεταξύ του Δήμου Θήρας και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Αυτά μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του νησιού την Τρίτη 30/10/2012, που αποτελείτο από το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τον Νομικό και Τεχνικό σύμβουλο του Λιμενικού Ταμείου και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond.

Απέφυγε να δεσμευτεί στο παραμικρό εκτιμώντας ότι το ζήτημα του ναυαγίου του Sea Diamond είναι ζήτημα μεγάλων διαστάσεων, χαρακτηρίζοντάς το διεθνές ως προς το επιστημονικό, οικονομικό και νομικό του χαρακτήρα, αλλά και εγχώριο αφού είναι καθαρά πολιτικό και περιβαλλοντικό. Κατά την συζήτηση συνεχάρη την επιτροπή για τον μέχρι σήμερα αγώνα της, την οργανωμένη φωνή των πολιτών της Σαντορίνης όπως είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε να δημιουργηθεί τοπικός επίσημος θεσμικός φορέας διαχείρισης του ναυαγίου Sea Diamond, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Δήμο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την Αντιπολίτευση, το Λιμεναρχείο και τη Συντονιστική Επιτροπή. Μετά την ενημέρωσή του, και μέσα στις επόμενες ημέρες, θα καθοριστεί από πλευράς του υπουργείου νέα συνάντηση με το Δήμαρχο Θήρας και τους συνεργάτες του.



Με τιμή



Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond


Δεν υπάρχουν σχόλια: