slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης από Cosco - ΗΡ


Μια εξαιρετική συμφωνία που μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για αναπτυξιακές κινήσεις στην Ελλάδα, αποτελεί η απόφαση του αμερικανικού κολοσσού Hewlett Packard να χρησιμοποιεί το στόλο της Cosco για να διοχετεύει τα προϊόντα της στην Ευρώπη. Όλη αυτή η δουλειά θα γίνεται μέσω του λιμανιού του Πειραιά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι μειοψηφίες συνδικαλιστών είχαν αντιδράσει σφόδρα στη μετατροπή του Πειραιά σε ισχυρό διαμετακομιστικό κέντρο από την κινεζική Cosco.

Με τη συμφωνία ουσιαστικά μια μεγάλη πολυεθνική βάζει τον Πειραιά και την Ελλάδα γενικότερα ξανά στον παγκόσμιο χάρτη. Ο Πειραιάς καθίσταται βασικός κόμβος για την HP στην Ευρώπη.

Μεγάλη αύξηση αναμένεται στα φορολογικά έσοδα που θα αποκομίζει καθημερινά η χώρα από τα διακινούμενα προϊόντα ενώ σημαντική θα είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και φυσικά μια επιτυχημένη συμφωνία φέρνει και άλλους ισχυρούς «παίκτες»

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός: «Η συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤραινΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και με αυτή τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει, όπως θα θέλαμε, αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤραινΟΣΕ. Να το πω διαφορετικά, το λιμάνι θα βοηθάει το τραίνο και το τραίνο θα βοηθάει το λιμάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια εξέλιξη σημαντική, γιατί δημιουργεί συνέργειες μεταξύ του λιμανιού και του τραίνου. Το τραίνο, επομένως, θα μας δώσει αυτή τη δύναμη και το λιμάνι το ίδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις. Και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, προφανέστατα, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: