slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με νέα φιλοσοφία η συμμετοχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου

 Με τη συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση WTM του Λονδίνου συνεχίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διενεργήθηκαν πολυάριθμες προκαθορισμένες συναντήσεις με παράγοντες της βρετανικής αλλά και της....
διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Στις συναντήσεις με ειδικευμένους tour operators, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα των πέντε νησιών του Δήμου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προσφερόμενες δραστηριότητες ειδικών ενδιαφερόντων όπως τις πεζοπορίες, τις καταδύσεις, τη ποδηλασία, τα θαλάσσια σπορ, τις γαστρονομικές εξερευνήσεις και τους γάμους αφού στόχος του Δήμου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Ιδιαίτερα χρήσιμες είναι οι επαφές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο Λονδίνο», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Λιανός, Αντιδήμαρχος Τουρισμού. «Παρακινούμε τους ειδικευμένους tour operators να συμπεριλάβουν τα νησιά μας στα ταξιδιωτικά τους προγράμματα και να μας προβάλουν περισσότερο στην πελατεία τους. Ξεκινήσαμε ένα διάλογο με τη βρετανική αγορά που οπωσδήποτε θα συνεχιστεί».

Ο κ. Λιανός τόνισε τη νέα αντίληψη στην προβολή του Δήμου που έχει πλέον υιοθετηθεί. «Επιδιώξαμε να συναντήσουμε συγκεκριμένα στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και δημοσιογράφους, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τουρισμό στα πέντε νησιά μας. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων που κάναμε εισπράξαμε συχνά τα θετικά σχόλια των συνομιλητών μας όσον αφορά τις δυνατότητες που δίνονται στους υποψήφιους επισκέπτες. Προσπαθούμε λοιπόν να ενημερώσουμε καλύτερα την τουριστική αγορά για όλη την γκάμα τουριστικών δραστηριοτήτων που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, δίνοντας συγκεκριμένες πληροφορίες και αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία μας για τους λόγους για τους οποίους αξίζει να προτιμήσει ένας επισκέπτης τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.»

Την ομάδα του Δήμου πλαισίωσε ο σύμβουλος σε θέματα τουριστικού μάρκετινγκ Δρ. Δημήτρης Κούτουλας. Τα στοιχεία των επαφών που συγκεντρώθηκαν από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου από το γραφείο τουρισμού του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: