slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προς νέα παράταση η αναστολή πλειστηριασμών


Σε νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Αθανάσιο Σκορδά.
Αυτό βεβαιώνει ο υφυπουργός με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠAΣOΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, για την ανάγκη θέσπισης ξεκάθαρων κανόνων για βιώσιμη ρύθμιση των δανείων και την ανάγκη να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τράπεζες μέχρι τέλους του .....2014.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης είναι υπό εξέταση με καταναλωτικές οργανώσεις, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κτλ., το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των δανείων.


Αυτό το πλαίσιο θα αντιμετωπίζει την παρούσα οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που αυτή επιφέρει στον δανειολήπτη, χωρίς να υπονομεύεται η προσπάθεια ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησής του, όπως είπε ο κ. Σκορδάς.


Για το φλέγον ζήτημα της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και απασχολεί αρκετούς δανειολήπτες, ο κ. υφυπουργός παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωσή του, που έλεγε ότι θα δοθεί νέα παράταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: