slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Α' Τεστ Ανιχνευτικής Δοκιμασίας Σχολικής Ετοιμότητας

Κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς


(Τιμήθηκε με Βραβείο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για το έτος 2008)

Το Α΄ΤΕΣΤ γίνεται από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Κέντρου Νευροανάδρασης Βορείου Ελλάδος που είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες του Α΄ΤΕΣΤ.
Για περισσότερες λεπτομέριες επικοινονηστε μαζί μας στο Τηλ 2311-241875
Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Α' ΤΕΣΤ.
Στην Ελλάδα σήμερα, το μοναδικό κριτήριο για την εγγραφή του παιδιου στην Α΄τάξη δημοτικού σχολείου,είναι η χρονολογική του ηλικία. Οι ειδικοί.....
(γιατροί,νηπιαγωγοί,δασκάλοι) γνωρίζουνοτι η συμπλήρωση της ηλικίας και μόνο δεν αποτελει το διαβατήριο για την ομαλή εισαγωγή στην Α΄τάξη. Όπως ειναι γνωστό, καθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης.


TI EINAI TO TEΣΤ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ;

Είναι ένα απλό, ευχαριστο και σίντομο Προληπτικό Τεστ που απευθύνεται σε όλα τα φυσιολογικα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, τα οποία θα πάνε στην πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου την επόμενη χρονιά. Ελεγχει κατα πόσο το παιδί έχει τις απαραίτητες ικανότητες και την ωριμότητα που χρειάζεται για να παρακολουθησει με επιτυχία και χωρίς δυσκολίες το Δημοτικό σχολείο.


ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ;

Με τον προληπτικό έλεχγο της Σχολικής Ετοιμότητας με το Α΄ΤΕΣΤ μπορούμε να προλάβουμε ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, οι οποιες είναι δυνατόν να οφείλονται σε αδιάγνωστες Δυσκολίες στην ομιλία, στην σύνθετη και συγκριτικη σκέψη, στη γραφή, στη προσοχή και τη συμπεριφορά. Καταστάσεις δηλαδη που μπορούν να προληφθουν εάν οι γονεις είχαν την κατάλληλη ενημέρωση και η διαγνωσή τους είχε γινει έγκαιρα.


ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ;
Παιδιά με δυσκολία στη συγκέντρωση της προσοχής τους
Παιδιά με χαμηλη οπτική αντίληψη
Παιδιά με υπερκινητικότητα
Παιδιά με διαταραχες στη συμπεριφορά
παιδιά με δυσκολίες στην προφορά λέξεων,φθόγγων και συλλαβών

Δεν υπάρχουν σχόλια: