slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν ήμουν υπουργός θα έδιωχνα τους απείθαρχους δημάρχους


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΡΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ



Επίθεση κατά των δημάρχων που αρνούνται να στείλουν τις λίστες υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα εξαπέλυσε... ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Βήμα Fm.

«Οι δήμαρχοι δεν είναι ανεξάρτητες αρχές. Λειτουργούν στην κατά νόμο συντεταγμένη πολιτεία της χώρας και η ευθύνη διακυβερνήσεως της χώρας είναι στην κυβέρνηση και η ευθύνη της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι στη Βουλή.

Είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλους τους νόμους, είτε τους αρέσουν είτε όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν ήμουν υπουργός, θα κινούσα διαδικασία εκπτώσεως του δημάρχου που δεν έστελνε τη λίστα από το αξίωμα. Ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τους νόμους της Βουλής, καθώς είναι εκλεγμένος κατά νόμο και όχι υπεράνω του νόμου. Δημοκρατία δεν σημαίνει κάνω ό,τι γουστάρω, σημαίνει υπακούω στους νόμους» είπε ακόμα.

«Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη χώρα μας, να την κάνουμε σοβαρό κράτος. Τα σοβαρά κράτη δεν έχουν ούτε αντάρτες ούτε λαϊκιστές ούτε "εγώ δεν διώχνω, γιατί είμαι το καλό παιδί και θα τα φορτώσω στην κυβέρνηση". Ας μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή είναι ρουσφέτια των εκάστοτε δημάρχων» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.
moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: