slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ AΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

.....ΜΟΝΟ 27 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ  ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΕΛΩΘΕΙ  ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

Ν. Συρμαλένιος: Ο λαός, καθοριστικός παράγοντας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής της εξαθλίωσης - Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Πάρου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/11 στην Πάρο, ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πάρου – Αντιπάρου, στην οποία βασικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Συρμαλένιος.Στην εισήγηση του ο Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«….Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση μετά τις εκλογές. Η τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά παραπαίει, μπροστά στα επώδυνα και ανάλγητα μέτρα που καλείται να ψηφίσει μέσα στη βδομάδα, παρά την ανοιχτή στήριξη της κ. Μέρκελ, της τρόϊκας και των δανειστών της. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται υπό διάλυση, ενώ η ΔΗΜΑΡ, μπροστά στον κίνδυνο της καταβαράθρωσης της, αποφάσισε να βάλει τα όρια της με αιχμή τα εργασιακά, ενώ στην ίδια τη ζωή και την πραγματικότητα η κατάλυση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου έχει ήδη συντελεστεί….
….Είναι σίγουρο ότι, ακόμα και οριακά να περάσουν στη Βουλή τα μέτρα, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει. Διότι αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει, δεν οδηγεί πουθενά, είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Μας λένε για μια ακόμα φορά, ασύστολα ψέματα, διότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία. Ήδη τα 11,5 δις που έγιναν 13,5 για το 2013, μέχρι το 2016 θα φθάσουν τα 16-17 δις. Από πού θα υπάρξουν λοιπόν τα πρόσθετα κονδύλια; Ποιον κοροϊδεύουν;
….Μας λένε ότι τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος. Φυσικά η διέξοδος από την κρίση έχει ταξικό πρόσημο. Είτε θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική της απόλυτης λιτότητας και της εξουθένωσης των εργαζομένων και των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας, στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, με στόχο την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους που ήταν αποτέλεσμα αγώνων δεκαετιών, είτε θα βγούμε από την κρίση με κατάργηση των μνημονίων, με ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση του χρέους και των δανειακών συμβάσεων, με διαγραφή μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, με στόχο την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας….
….Αυτό είναι το μόνο ρεαλιστικό, πραγματικά εναλλακτικό σχέδιο προς όφελος του λαού, που μπορεί να ανταποκριθεί σε μια άλλη πορεία της χώρας και στην προοπτική μιας άλλης Ευρώπης της κοινωνικής συνοχής και του σοσιαλισμού….
….Καθοριστικός παράγοντας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, είναι ο ίδιος ο λαϊκός παράγοντας. Αν ο λαός πραγματικά κινητοποιηθεί και η αντίδραση του τη βδομάδα αυτή είναι μαζική, μαχητική και ειρηνική, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει τον καταλύτη για σοβαρές πολιτικές εξελίξεις…. Καλούμε το λαό σε μεγάλο, μαζικό ειρηνικό ξεσηκωμό. Με τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις και τις περιοχές της χώρας, μπορούμε να ανατρέψουμε τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση και να μπούμε σε μια ριζικά διαφορετική τροχιά διακυβέρνησης της χώρας….»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο κόσμος ψηφίζει Ν.Δ. και την πολιτική της είναι προφανές ότι ο κοσμάκης είναι τρομοκρατημένος από τους ρουφιάνους, που σε περιόδους κατοχής αυξάνονται και γίνονται πλέον επικίνδυνοι σε μεθόδους, και έτσι απείχε από τη συγκέντρωση. Είναι προφανές.