slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: Να ψηφιστούν τα μέτρα απ' όλους-Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν... μόλις ανακάμψουμε


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ. Τη σειρά παίρνουν οι δυο υπουργοί της κυβέρνησης, Γιάννης Στουρνάρας και Γιάννης Βρούτσης. Με τους δυο υπουργούς της κυβέρνησης θα ξεκινήσει κατάλογος ολιγόλεπτων παρεμβάσεων των βουλευτών του κόμματος.
Προηγουμένως ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος του να ψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή και έστειλε μήνυμα-έκκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.


«Να είστε περήφανοι για την παράταξή μας» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους βουλευτές αλλά σε αυτή την προσπάθεια υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

«Σε κάθε μεγάλη στιγμή μια χώρας υπάρχουν δύσκολες και επίπονες καταστάσεις. Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη αποφασιστικά μαζί με όλους τους άλλους, που είναι μαζί μας»τόνισε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε ότι από τη δοκιμασία αυτή η κυβέρνηση αλλά και η χώρα θα βγει πιο δυνατή

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είναι μαζί μας διστάζουν αλλά κάνω έκκληση να μην κάνουν πίσω και να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα σε ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η συμφωνία με τους δανειστές περιλαμβάνει όρο για αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους όταν πιάσουμε και ξεπεράσουμε τους στόχους». Συμπλήρωσε ότι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία και «δεν πρόκειται να ξανακοπούν συντάξεις και μισθοί». «Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις ισχύουν στο ακέραιο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας : «Θα αποκαταστήσουμε όλες τις αδικίες, αλλά πρώτα πρέπει να πιάσουμε τους στόχους».

Είναι σίγουρο ότι πολλά από τα μέτρα είναι άδικα αλλά υπάρχουν κι άλλα που θα έπρεπε να έχουν παρθεί από χρόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν γίνεται να παίρνουν οι εργατοπατέρες τεράστιες συντάξεις την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. Όλα αυτά να τα ξεχάσουν τελειώσανε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για καθίζηση της ευημερίας τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχασε το 35% του βιοτικού της επιπέδου και που δεν έχει γίνει ποτέ στην μεταπολεμική Ευρώπη.

Πρέπει να μιλούμε με ειλικρίνεια στον Ελληνικό λαό είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η χώρα ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε όλα αυτά που κατάφερε η συγκυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τώρα πια εφαρμόζονται οι νόμοι αλλά ακόμα το έργο της κυβέρνησης βρίσκεται στην αρχή.

Σε ότι αφορά τη δόση του δανείου, είπε ότι μόνον τα 8 δις ευρώ θα πάνε στους δανειστές μας, ενώ υπογράμμισε ότι «η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σώσει τις καταθέσεις» και θα φέρει κλίμα βεβαιότητας και επενδύσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι κάνει αγώνα δρόμου για να πάρουμε πάνω από 31 δις. «Σκοπός μας είναι να εξοφλήσει το κράτος τις οφειλές προς τους ιδιώτες για να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη στο εσωτερικό και να χτυπηθεί η ύφεση».

Τα συμφωνημένα θα τηρηθούν είπε ο πρωθυπουργός, οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν και οι περικοπές αυτές θα είναι οι τελευταίες. «Μισθοί και συντάξεις δεν θα ξανακοπούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτοί που στοιχημάτιζαν την επιστροφή στη δραχμή βλέπουν ότι το στοίχημα το χάνουν »είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: