Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Ο πικραμένος βουλευτής με το στυλό σκονάκι ζητάει τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ... να τα κάνει τι; Να τους απαγγείλλει κατηγορίες;


[Δηλ. ο λαϊκιστής με περικεφαλαία, επειδή δεν έγινε υπουργός, ζητάει από την κυβέρνηση να του πει τα ονόματα και αυτός να κάνει τον ντετέκτιβ να δει αν φοροδιέφυγαν ή όχι ώστε να προχωρήσει σε απαγγελία κατηγοριών; Αυτή είναι δουλειά του βουλευτή ή του .....
ΣΔΟΕ και των δικαστηρίων;]

Σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών καταθέτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος αναφορικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».


Με αφορμή δηλώσεις του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο κ. Νικολόπουλος κάνει λόγο για κυβερνητική «αφωνία» που υπάρχει γύρω από τη συγκεκριμένη ή και άλλες λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και ενδεχομένων φοροφυγάδων, αλλά και ζήτημα ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομικών.

«Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του τις λίστες των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών και η μηδενική μέχρι σήμερα εξέλιξη, ενισχύουν τη δυσοσμία που αποπνέει η πολιτική ζωή της χώρας», σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως ο καθένας πλέον μπορεί να κάνει πολλές υποθέσεις και να μιλήσει, είτε για εκβιάσεις πολιτικών αντιπάλων από τους πρώην κυβερνώντες, είτε για διαχρονική κάλυψη ανομιών, μεγάλων ονομάτων της δημόσιας και επιχειρηματικής ζωής.

«Δεν πρέπει να μάθουμε επισήμως τα ονόματα των δημοσίων προσώπων που εμπλέκονται στις λίστες, ώστε να δούμε τι ρόλο έπαιξαν τα πρόσωπα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια; [Δηλ. πως θα το βρει; Θα κάνει τον ντετέκτιβ; Γελοιότητες...] Μήπως με βάση αυτές τις λίστες έγιναν ή γίνονται – όπως δημόσια καταγγέλλεται – πολιτικές ή επιχειρηματικές διευθετήσεις; [Αναπαραγωγή της παπαριάς του Τσίπρα] Δεν πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο Πρωθυπουργός και η Βουλή; [Δεν παρενέβη ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση; Δεν έστειλε τη λίστα στο ΣΔΟΕ και από κει στον εισαγγελέα; Δεν ζήτησε ξανά από τη Γαλλία την πρωτότυπη λίστα; Αυτά δεν τα πήρε χαμπάρι ο Νικολόπουλος;]» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς να έχει ήδη ζητήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Τι υποκρύπτει η εκκωφαντική σιωπή του Πρωθυπουργού; Γιατί δεν βάζει ο ίδιος τέλος σε αυτή τη δύσοσμη υπόθεση και δεν στέλνει… πακέτο στη Δικαιοσύνη τους εμπλεκόμενους [Δηλ. να κάνει τον εισαγγελέα και να απαγγείλει κατηγορίες; Σύνελθε Νικολόπουλε! Καταλαβαίνουμε την πίκρα σου που δεν σε έκανε υπουργό αλλά μην γίνεσαι γραφικός...], όποιοι και αν είναι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται; Γιατί, με δική του πρωτοβουλία, δεν βγάζει στο φως τις λίστες των μεγαλοκαταθετών και των παρανόμως πλουτιζόντων; [Δηλ. να βγει ο Σαμαράς να διαβάσει τη λίστα καταθετών στην HSBC (γιατί αυτή είναι η "λίστα Λαγκάρντ"); Γιατί να μη διαβάσει και τη λίστα καταθετών στην Εθνική; Εδώ δεν έχουν καταθέσεις οι φοροφυγάδες; Σοβαρός είσαι ρε φίλε;] Γιατί δεν μαθαίνουμε ποιός έχει την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, τον ίδιο που ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής «φωτογράφισε»; Ο κ. Σαμαράς δεν ρώτησε τον κυβερνητικό του συνέταιρο ποιον εννοούσε; Δυστυχώς, τα ερωτηματικά είναι πλέον πολύ περισσότερα και πολύ πιο σκληρά. Η κυβέρνηση εμφανίζεται, είτε ανίκανη, είτε να μην θέλει το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης! [Ναι το βρήκες: Ο Σαμαράς θέλει να τα κουκουλώσει όλα! Εσύ όμως μας τον διαφήμιζες τόσο καιρό και μοίραζες στυλό που μόλις τραβούσες το σκονάκι από το πλάι εμφανίζονταν φωτογραφίες σου δίπλα στον Σαμαρά, μπροστά από τον Σαμαρά και πίσω από τον Σαμαρά... ]».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :