slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στουρνάρας – Βρούτσης

Ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου θα βρεθούν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Γιάννης Βρούτσης με σκοπό να εξασφαλίσουν περαιτέρω κονδύλια για την στήριξη της απασχόλησης.

Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν με τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης, που θα συνεδριάσουν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τρέχουσα κατάσταση και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει για τη....
δημοσιονομική πρόοδο που έχει συντελεστεί από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ο κ. Βρούτσης για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, που αφορούν κυρίως στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας με την εφαρμογή της εξαήμερης απασχόλησης σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, αλλά και στην μείωση του χρόνου ανάπαυσης από τις 12 στις 11 ώρες ημερησίως.
Παράλληλα, με στόχο να καταπολεμηθεί η ανεργία θα επιδιώξει να δοθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο τα 150.000.000 ευρώ που είναι απαραίτητα για να ξεκινήσει το πρόγραμμα για νέους ανέργους με έμφαση στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: