slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανατέθηκε ο σχεδιασμός ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κατά  πλειοψηφία αποφασίστηκε την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε  την  εκπόνηση των απαραίτητων ερευνών-μελετών για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Δήμου  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Με την ιδία απόφαση υπογράφτηκε  προγραμματική  σύμβαση  η οποία θα κοστίσει 20.000,00 Ευρώ πλέον ΦΠΑ και ανατέθηκε στην υπό την καθηγήτρια, Μαρία Λοϊζίδου-Μαλαμή-Χημικό Μηχανικό  Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 
Η κ. Μαρία Λοϊζίδου-Μαλαμή που ήταν παρούσα είχε παραστεί και πριν από μήνες στο δημοτικό συμβούλιο, προσκεκλημένη τότε από τους συλλόγους Γαλήνης και Εγκαρών για να παρουσιάσει εναλλακτική λύση διαχείρισης απορριμμάτων στην κατεύθυνση που υποστήριζαν οι σύλλογοι, που έχουν υποβάλει ένσταση κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην Κορφή Ξύδη με την κ. Μ. Λοϊζίδου να υποστηρίζει επιστημονικά τη θέση των συλλόγων ότι ο χώρος που έχει επιλεγεί για το ΧΥΤΑ Νάξου δεν είναι κατάλληλος. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ναξιε ξερεις να μας απαντησεις τα σκατα ανηκουν στα στερεα αποβλητα? προσεχε την απαντηση να ειναι ορθογραφημενη και να μην βριζεις