slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λεβεντομαλάκ@@ κατ' αξαίρεση για την πολιτική: Θα δεχθούμε ψήφο ανοχής από τον Καμμένο-Στον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται και λαμόγια του ΠΑΣΟΚ

Η φράση του Πέτρου Τατσόπουλου «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και κάποιοι φασίστες με φωνάζουν αδελφή»... σκέπασε τις πολιτικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου. Δηλώσεις εξίσου αποκαλυπτικές καθώς ο κατά δήλωσή του- συνεργαζόμενος και όχι ενταγμένος στο ΣΥΡΙΖΑ συγγραφέας λέει πολλά για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις.



Ο κ. Τατσόπουλος, μιλώντας στο περιοδικό Crash αναφέρεται στην ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί γιατί τον προτίμησε από τη ΔΗΜΑΡ παρά το γεγονός ότι είχε μεγαλύτερη ιδεολογική συγγένεια με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

«Ολο το ρεύμα των ΠΑΣΟΚων, γιατί ήταν η εποχή που είχε παραιτηθεί ο Παπανδρέου και δεν είχε βγει ακόμη ο Βενιζέλος, ήταν η εποχή των μνηστήρων,όλα χύμα και όλα τα «ποντίκια» έφευγαν από το πλοίο και οι περισσότεροι πήγαιναν στη ΔΗΜΑΡ, που είχε αγγίξει στις δημοσκοπήσεις ακόμη και το 17%.

Επειδή δεν ένιωθα ότι θέλω καμία «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να ξεπλύνω αμαρτίες, δεν πήγα στη ΔΗΜΑΡ, άσχετα αν μπορούσα να πάω, μια και μου ήταν ιδεολογικά συγγενική, αλλά πήγα στο ΣΥΡΙΖΑ σε μια εποχή που υπήρχε τέτοιο ρεύμα. Αυτό το ρεύμα άρχισε να δημιουργείται από το Μάρτιο και ένα μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ πήγε εκεί και συνεχίζει να έρχεται.

Αυτό το ρεύμα το διακρίνω χοντρικά σε δύο κατηγορίες. Οι μεν είναι αυτοί που νιώθουν εξαπατημένοι πελάτες του ΠΑΣΟΚ και θέλουν να βρουν και να ακουμπήσουν κάπου την ελπίδα και στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν νιώθουν πια όμηροι αφού έχει τελειώσει το πελατειακό κράτος,οπότε πιστεύουν πως μπορούν να πάνε όπου θέλουν. Οι άλλοι είναι τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι που έφτιαξαν, οικοδόμησαν και στήριξαν το πελατειακό κράτος και όντως τώρα βλέπουν σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» στον ΣΥΡΙΖΑ [Κατά τ' άλλα δεν πήγε στη ΔΗΜΑΡ γιατί εκεί πήγαιναν οι ΠΑΣΟΚοι, αλλά κάθεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ που πάνε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ].

Το παιχνίδι για μένα, επειδή παίζεται ακόμη και δεν μπορώ να σου πω καθόλου αν θα κερδηθεί ή θα χαθεί,είναι κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να εκφράσει τους ανθρώπους που ψήφιζαν χθες ΠΑΣΟΚ, αλλά να κλείσει την πόρτα στα λαμόγια.»

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τους ενδεχόμενους «συμμάχους» του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, ο κ. Τατσόπουλος απαντά:

«Στην οικονομική πολιτική νομίζω πως μας χωρίζει χάος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Σε διάφορα θέματα μπορεί να προσεγγίζουμε,αλλά, επειδή δεν υπάρχει ιδανική πραγματικότητα κι απ' ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει και σε βάθος χρόνου δεν θα έχουμε ένα 40% για να μην έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανένα κόμμα, προφανώς θα δεχθούμε την ψήφο ανοχής είτε από την πλευρά του Καμμένου είτε από τη πλευρά του Κουβέλη ή και από την πλευρά ακόμη και ανθρώπων από το ΠΑΣΟΚ.»

iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: