slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η πιο μεγάλη ώρα του Σαμαρά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

Με μικρές απώλειες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αναμένουν στην κυβέρνηση να περάσουν σήμερα τα μέτρα από τη Βουλή και στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός παρά το "παρόν" της ΔΗΜΑΡ παραμένει ισχυρός.

Στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ δεν αναμένονται διαρροές από την Κ.Ο της ΝΔ , ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα φαινεται να το έχει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ από όπου υπολογίζεται να υπάρξουν 4 με 5 αντάρτες. Καλύτερα θα είναι τα πράγματα για την εικόνα της κυβέρνησης την Κυριακή όπου τον Προυπολογισμό αναμένεται να υπερψηφίσει και η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ.

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και για τις αντιδράσεις σε επίπεδο κοινωνίας, τουλάχιστον όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέχρι τώρα. Η χθεσινη διαδήλωση και η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ήταν μια απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί πως δεν υπάρχει άλλος δρομος εξόδου από την κρίση, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως τα μέτρα δεν είναι δυσβάσταχτα και σε πολλές φορές άδικα. Στη σημερινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός θα επαναλάβει πως το πακέτο των μέτρων ειναι αναγκαίο για να ληφθεί η δόση των 31,5 δισ και να στηριχθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία θέτοντας ξεκάθαρα το δίλημμα "μέτρα και δόση ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και χάος".

Ο Πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη δέσμευσή του πως τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία και πως θα συνδυαστούν άμεσα με σειρά αναπτυξιακών δράσεων που θα στοχεύουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, θα τονίσει πως μόλις αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα υπάρξει και άμεση και σταδιακή αποκατάσταση των ασφυκτικών μέτρων κυρίως σε όσους πλήττονται περισσότερο, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι πολύτεκνοι. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και θα κατηγορήσει για ανέξοδο λαϊκισμό και πως με τη στάση του ουσιαστικά επιδιώκει την επιστροφή στη δραχμή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως τις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα να μην ληφθεί καμία απόφαση για τη χώρα μας ή να αποφασιστεί η μερική εκταμίευση ενός ποσού και όχι του συνόλου της δόσης. Σε κάθε περίπτωση πάντως θεωρούν πως από τη στιγμή που η Αθήνα θα έχει ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και τον προυπολογισμό, θα έχει δηλαδή υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της τότε και οι εταίροι και δανειστές μας θα πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες και τις θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

http://ysterografa.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: