slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απο το λόμπι της δραχμής στο λόμπι της ντροπής

Είναι απίστευτα αυτά που είδαμε τις τελευταίες ώρες, μετά το ναυάγιο των Βρυξελλών για το οποίο δεν έχει καμιά εμπλοκή η Ελλάδα.
Είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να χαίρεται που η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Να γελούν στελέχη της κάτω από τα μουστάκια τους γιατί δεν πήραμε τη δόση. Ταυτόχρονα, όμως, να εμφανίζονται ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.
Είδαμε αντιπολιτευόμενες εφημερίδες να επιτίθενται στον Σαμαρά και τον Στουρνάρα γιατί, όπως υποστηρίζουν, έχασαν τη μάχη παρά το.......
γεγονός ότι έκαναν ότι τους ζητούσε η τρόικα.
Είδαμε μέχρι και τον Γ. Πρετεντέρη, που μέχρι χθες ήταν πιο κυβερνητικός ακόμη και από το επιτελείο στο Μαξίμου, να λέει ότι δεν έγινε προετοιμασία κι ότι η «ανύπαρκτη προεργασία μας οδήγησε στην εμπλοκή». Ξαφνικά το Mega ανακάλυψε ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος για να πείσουμε το Σόιμπλε και τη Λαγκάρντ να τηρήσουν τα υπεσχημένα. Μόνο που δε μας είπε ποιος είναι αυτός ο δρόμος.
Ακούμε σε διάφορα κανάλια Συριζαίους όλων των συνιστωσών να μιλάνε για τη δόση που έπρεπε να έχει έρθει αλλά επειδή είναι άθλια η πολιτική της κυβέρνησης δεν έρχεται. Και φυσικά μας περιγράφουν το δικό τους μοντέλο διακυβέρνησης που ποντάρει στη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή.
Τα ίδια στελέχη αλλά και ο Τσίπρας υπόσχονται ότι μόλις γίνουν κυβέρνηση θα επαναφέρουν μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα προ κρίσης, θα επαναφέρουν στην εργασία όλους όσοι φεύγουν από το δημόσιο, θα αυξήσουν τη χρηματοδότηση στην υγεία και την παιδεία και θα βρουν και λεφτά να κρατικοποιήσουν τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες. Φυσικά, όλα αυτά δε θα τα κάνουν με τα λεφτά των… άθλιων τοκογλύφων, των ανάλγητων δανειστών, της καταστρεπτικής τρόικας. Αφού θα καταγγελθεί το μνημόνιο δε χρειαζόμαστε και τις δόσεις.
Μέχρι και ο πρόεδρος των βιομηχάνων, χωρίς βιομηχανία, κ. Δασκαλόπουλος έβγαλε «δεκάρικο» λόγο καταγγέλλοντας τις πολιτικές του μνημονίου.
Όλοι αυτοί λοιπόν, μετά το ναυάγιο των Βρυξελλών έγιναν τιμητές των πάντων χωρίς όμως να δίνουν λύσεις. Το λόμπι της δραχμής σιγά – σιγά αποκαλύπτει τη θολούρα της και σιγά – σιγά γίνεται «λόμπι της ντροπής».
http://www.antinews.gr/2012/11/22/191129/#more-191129

Δεν υπάρχουν σχόλια: