slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τήνος-Τολμάμε μαζί



Μήνυμα Δημάρχου Τήνου με την συμπλήρωση 2 ετών από τις Δημοτικές εκλογές.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, σήμερα, 2 ετών από το εκλογικό αποτέλεσμα της 7-11-2010, νοιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω με τους συμπατριώτες μου.
Το εκλογικό αποτέλεσμα που ανέθεσε τη διοίκηση του ενιαίου Δήμου Τήνου, στο συνδυασμό «ΤΗΝΟΣ - ΤΟΛΜΑΜΕ ΜΑΖΙ», του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι, μας ανέθεσε μια βαριά ήδη ευθύνη. Νέος Καλλικράτειος Δήμος, νέες δομές, νέες αρμοδιότητες, απροετοίμαστη κρατική μηχανή, κλπ. Στην κατάσταση αυτή ήλθε σταδιακά να προστεθεί μια οικονομική κρίση πρωτοφανής και ολοένα επιδεινούμενη, που αφήνει πλέον βαθειά και ανεξίτηλα τα ίχνη της στο σώμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην καθημερινή πάλη του καθενός μας για την οικογένειά του, ας μη λησμονούμε ότι θύματα της κρίσης είναι και οι Δήμοι μας και μέσω αυτών και πάλι ο απλός άνθρωπος (μείωση παροχών στους πολίτες, αδυναμία εκτέλεσης έργων, κλπ).

Είναι αλήθεια ότι η σημερινή μέρα είναι μια μέρα κρίσιμη από κάθε άποψη για την πατρίδα μας. Αυτή τη μέρα, που εύλογα δημιουργεί άγχος και αγωνία για το μέλλον του τόπου μας, δε θέλω να σιωπήσω. Θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα στους Τηνιακούς και σε όσους έχουν αγαπήσει αυτό το ευλογημένο νησί. Τους διαβεβαιώνω ότι, δύο χρόνια μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, συνεχίζουμε με ελπίδα, με ρεαλισμό και προσαρμογή στα νέα δεδομένα και με πίστη στις δυνατότητες του Τηνιακού και της Τήνου. Με αγώνα καθημερινό, αξιοποίηση κάθε χαραμάδας ευκαιρίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με έμφαση σε βασικές υποδομές για το νησί και με «νοικοκυριό» και προνοητικότητα για να είμαστε όρθιοι στις μελλοντικές καταστάσεις που μπορεί να είναι εξίσου δύσκολες ή και δυσκολότερες.

Στις συνθήκες αυτές, η ευθύνη που βαραίνει τους ώμους μας γίνεται πιο βαριά. Δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας, με απλότητα, σεμνότητα και κατανόηση, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας αλλά και τις έκτακτες δυσκολίες της περιόδου αυτής. Ευχαριστώ με την ευκαιρία τους καθημερινούς συνεργάτες μας στο Δήμο, στην τιτάνια αυτή προσπάθεια και κυρίως το υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό μας.

Στην Τήνο της καρδιάς μας, δεν ταιριάζει η ηττοπάθεια. Ο αγώνας για μια καλύτερη Τήνο συνεχίζεται και είναι διαρκής και σκληρός. Από τον αγώνα αυτό νικητής θα είναι το νησί μας, οι ίδιοι και τα παιδιά μας.



Ο Επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΗΝΟΣ – ΤΟΛΜΑΜΕ ΜΑΖΙ»

& Δήμαρχος Τήνου



Παναγιώτης Κροντηράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: