slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις τον Δεκέμβριο


Στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις και το επίδομα των Χριστουγέννων, ενώ δεν θα υπάρξουν περικοπές για το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα όσα δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, που πρόσθεσε ότι η «όποια προσαρμογή θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο μήνα και εφεξής».


Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι συντάξεις του ΙΚΑ του Ιανουαρίου, θα μπουν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2013, θα είναι έτοιμος ο νέος ηλεκτρονικός μηχανισμός υπολογισμού και πληρωμής των συντάξεων, που θα προκύψουν μετά τις μειώσεις στο άθροισμα των κύριων και επικουρικών.

Ο κ. Βρούτσης, χαρακτήρισε «αναγκαίες» τις πρόσφατες μειώσεις στις συντάξεις και υποστήριξε, ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Αναφερόμενος στο εφάπαξ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων μέσα στο 2014, και σημείωσε, ότι εντός του 2013 θα υπάρξουν νέες αναλογιστικές μελέτες και νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε, τέλος, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε αποκατάσταση των αδικιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: