slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γιωργάκης μέχρι και το 2010 έκανε προσλήψεις!! Μετά φταίει η Μέρκελ για την απόλυση των «500 της ΑΤΕ» από το ΙΚΑ που ζητά το Διοικητικό Εφετείο


Την απόλυση των 500 ΠΑΣΟΚΩΝ  που είχαν προσληφθεί με τη διάταξη του Ν. 3899/2010 στο ΙΚΑ αντί της Αγροτικής Τράπεζας αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Οι εργαζόμενοι αυτοί, είχαν πετύχει το 2010 την πρόσληψή τους στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, αλλά όταν δρομολογήθηκε η αποκρατικοποίηση της τράπεζας, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τους «βόλεψε» σε άλλη δημόσια υπηρεσία.
Η μεταφοράς τους στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το Ν. 3899/2010 όμως, καθυστέρησε την πρόσληψη άλλων υπαλλήλων που είχαν επιτύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το .....
μεγαλύτερο ασφαλιστικό ίδρυμα της χώρας.
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ο Ν. 3899/2010 που προβλέπει τη μετάταξη των 500 από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ, είναι αντισυνταγματικός. Και αυτό, γιατί ο νόμος αυτός παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, ενώ παράλληλα έκριναν οι δικαστές ότι δεν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για το διορισμό των 500 επιτυχόντων στο ΙΚΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: