slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διευθυντές μποϊκοτάρουν την αξιολόγηση στο Υπουργείο Παιδείας

Οι εκπαιδευτικοί, που αποτελούν τον βασικότερο πυλώνα της εκπαίδευσης, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και η ίδιοι στην σύνταξη του ερωτηματολογίου, με βάση το οποίο θα διεξαχθεί η αξιολόγηση.


Η συμμετοχή αυτή γίνεται μέσα από την συμπλήρωση των σχετικών ερωτηματολογίων, και αφού λαμβάνουν τον ειδικό κλειδάριθμο, από τους Διευθυντές των Τμημάτων.

Είναι αξιοσημείωτο πως η διαδικασία γίνεται ανώνυμα και μέσα από το διαδίκτυο. Μάλιστα, είχε ήδη δημοσιευτεί το ερωτηματολόγιο στα μέσα ενημέρωσης, ενώ υπάρχει και συγκεκριμένη ανάρτηση στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr)

Είναι σαφές πως δε μπορεί να μην αξιολογούνται, όσοι αξιολογούν τα παιδιά μας.

Παρά ταύτα, μετά και από τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ περί «μη συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη διαδικασία» έχουμε μια σειρά από καταγγελίες εκπαιδευτικών, πως «μια μερίδα Διευθυντών Σχολείων εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει είτε γιατί οι Διευθυντές δεν παρέχουν τους απαραίτητους κλειδάριθμους στους εκπαιδευτικούς, είτε γιατί οι ίδιοι μποϊκοτάρουν τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος επενέβη έγκαιρα στο θέμα, έπειτα από τις μαζικές καταγγελίες, δίνοντας παράταση στο θέμα μέχρι την επόμενη βδομάδα (Δευτέρα), ενώ παράλληλα ζήτησε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές να επιβλέψουν τη διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό εστάλη σχετική υπηρεσιακή εγκύκλιος από τον αρμόδιο γραμματέα στους Διευθυντές των Σχολείων, προκειμένου να διευκολύνουν και να μη σαμποτάρουν τη διαδικασία τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, που ορίζει ξεκάθαρα τα ανωτέρω.

Όπως έχει δεσμευτεί από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος η αξιολόγηση δομών, διαδικασιών, και ανθρώπινου δυναμικού, βρίσκεται μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και θα προχωρήσει με γοργά βήματα.

Θ.

http://www.antinews.gr/2012/10/08/183033 

Δεν υπάρχουν σχόλια: