slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΔΟΕΑΠ

Τροπολογία που θα προβλέπει την ένταξη του ταμείου υγείας των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ και του ταμείου υγείας των εργαζόμενων στην Αγροτική Τράπεζα στον ΕΟΠΥΥ προτίθεται να καταθέσει, το υπουργείο Εργασίας στο σχέδιο νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις, η ονομαστική ψηφοφορία για το οποίο θα γίνει την Τετάρτη το πρωί.

Εντωμεταξύ ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή μετά την εν λόγω τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας Τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας χαρακτηρίζοντας την πραξικοπηματικού χαρακτήρα
.

"Πρέπει το κοινοβούλιο να λειτουργεί με βάση τον κανονισμό και όχι με βάση τις αξιωσεις της τροίκας. Δεν είναι δυνατόν να εντάσσετε όταν έχει τελειώσει η συζήτηση άλλο ένα νομοσχέδιο με νέες διατάξεις και ουσιαστικές τροποποιήσεις", είπε ο κ. Λαφαζάνης, ζητώντας από το προεδρείο της βουλής να παρέμβει και αποκαταστήσει την τάξη.

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο υπουργός Οικονομικών ότι δεν μπορεί να υπάρχει Ελλάδα δύο και τριών ταχυτήτων, καθώς αν εξαιρεθούν οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να εξαιρεθούν οι δικηγόροι, οι γιατροί και τραπεζουπάλληλοι. "Θέλουν εξαίρεση αλλά δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ", τόνισε.

"Έχετε κάνει σύγχρονο Καιάδα τον ΕΟΠΥΥ και έρχεστε τελευταία στιγμή να βάλετε σε αυτόν τον Καιάδα και τους δημοσιογράφους και ταμεία που είναι υγιή", ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης κάνοντας λόγο ότι αυτές οι διατάξεις συνιστούν πραξικόπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: