slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση Ψυχάρη για τις πατσαβούρες που κάπνιζαν μέσα στη Βουλή λέγοντας ότι θα εφαρμόζουν όποιους νόμους θέλουν

Ένα επεισόδιο που καταγγέλλει ότι συνέβη σε διάδρομο της Βουλής, αποτελεί το έναυσμα για την ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης και αφορά το κάπνισμα εντός του Κοινοβουλίου.


"Έξω από την αίθουσα της Γερουσίας, η συνάδελφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, κάπνιζε αγνοώντας τη σχετική απαγόρευση. Στην επισήμανσή μου ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στη Βουλή, η απάντηση που πήρα ήταν επί λέξει: "Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω".

Στη συνέχεια παρενέβησαν άλλες δύο συνάδελφοι, οι οποίες, επίσης, κάπνιζαν στον ίδιο χώρο και συγκεκριμένα οι κυρίες Χρυσούλα Γιαταγάνα και Μαρίνα Χρυσοβελώνη (σ.σ. πρόκειται για βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων), υπερασπιζόμενες το δικαίωμά τους στην παρανομία", σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

"Έχω ακούσει πολλούς συναδέλφους μου μετά το συμβάν να παρατηρούν: "Ε και; Σάμπως είναι οι μόνες που κάπνιζαν στη Βουλή;" Αυτό είναι ακόμη χειρότερο. Ότι δηλαδή, έχουμε συνηθίσει την παρανομία και δεν μας προκαλεί πλέον αίσθηση. Από κάπου λοιπόν πρέπει ν' αρχίσουμε. Ας αρχίσουμε πρώτοι οι βουλευτές κι ας αρχίσουμε από τα απλά", προτείνει ο κ. Ψυχάρης, αφήνοντας και ένα «πάρθειο βέλος» για τη συνάδελφό του, του ΣΥΡΙΖΑ, από «Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο» του Αλέκου Σακελάριου:

"Η κυρία Γεροβασίλη, μου θυμίζει λίγο και την Πετροβασίλη στη γνωστή ελληνική ταινία, την οποία κανείς δεν τολμούσε να την επαναφέρει στην τάξη, μέχρι που βρέθηκε ένας τολμηρός παιδαγωγός", σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε χλεχλεμπουρα τι φοβασαι? αυτος ο καπνος δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτον που ερχεται Τον αλλο καπνο πεπει να φοβαστε εσυ και οι ομοιοι σου

Ανώνυμος είπε...

Να χαίρεστε την μεταγραφή του διαπλεκόμενου Ψυχάρη από το συγκρότημα που μέχρι πριν ένα χρόνο φτήνατε, βρήζατε και κατηγορούσατε για διαπλοκή. Ότι σκατά είναι ο ίδιος είναι και αυτές που καταγγέλει και εσείς βέβαια του Μπλοκ.