slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόταση Παπαμανώλη για λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου

Εναλλακτική πρόταση για λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο – εφόσον βέβαια συνεχίσει να λειτουργεί και δεν το καταργήσουν – κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Παπαμανώλης. Η πρόταση έγινε, με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση -που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε οριστικό ναυάγιο- στην πολεοδόμηση και παραχώρηση της έκτασης του στρατοπέδου στο Δήμο Σύρου, ώστε εκείνος να το διαθέσει με τη σειρά του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο κ. Παπαμανώλης, αφού επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για την αρνητική μέχρι σήμερα εξέλιξη του θέματος, πρότεινε την παραχώρηση των παλιών βυρσοδεψιών (δίπλα στο Κτίριο Κορνηλάκη), το οποίο γειτνιάζει με το στρατόπεδο, τονίζοντας ότι μπορεί να καλύψει σημαντικό μέρος των στεγαστικών αναγκών του Πανεπιστημίου σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί. Στον παρακείμενο χώρο, φιλοξενείται και η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

«Το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο προορίζονταν για Βιομηχανικό Μουσείο, μπορεί να αξιοποιηθεί και μάλιστα ο Δήμος έχει έτοιμη μελέτη για την αποκατάστασή του κι αυτό έχει μεγάλη σημασία. Η έκταση είναι μεγάλη, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του πανεπιστημιακού τμήματος κ. Δαρζέντα, μπορούν να εξασφαλισθούν κονδύλια μέσα από το ΕΣΠΑ. Άρα λοιπόν, απ΄ τη στιγμή που η μελέτη είναι έτοιμη και μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση, τότε το κτίριο μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική λύση για το Πανεπιστήμιο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαμανώλης.

"Επαναπαύθηκε η δημοτική αρχή"


Δεν παρέλειψε επίσης να ρίξει τα πυρά του προς τον Δήμο για τη σοβαρή καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην υπόθεση του στρατοπέδου. «Στο Δήμο νόμιζαν ότι η πολεοδόμηση του στρατοπέδου θα ερχόταν ουρανοκατέβατη. Επαναπαύθηκαν, δεν διεκδίκησαν και δεν πίεσαν όπως όφειλαν να κάνουν τις κρατικές υπηρεσίες. Αυτό το λάθος το πληρώνουμε σήμερα. Αν είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την έκταση του στρατοπέδου, σήμερα ίσως είχε προχωρήσει και το θέμα ΠολυτεχνικήςΣχολής. Θα είχε «δέσει» η συνέχιση λειτουργίας του Πανεπιστημίου στη Σύρο και δε θα τρέχαμε να κάνουμε εκκλήσεις για να μην καταργηθεί ή μεταφερθεί σε άλλη περιοχή», τόνισε ο κ. Παπαμανώλης, ο οποίος υπήρξε και δημοτικός σύμβουλος στο παρελθόν.http://www.cyclades24.gr/index.php/notio-aigaio/item/1183-protash-papamanolh

Δεν υπάρχουν σχόλια: