slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΣΥΡΙΖΑ Μήλου: κάλεσμα σε κινητοποίηση όλων των φορέων για την ανατροπή των μέτρων»

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μήλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκος Συρμαλένιος, διοργάνωσαν το Σάββατο 6/10/2012, ώρα 7:30 μ.μ.,  εκδήλωση βασισμένη στην προβολή του ντοκιμαντέρ των Κατερίνα Κιτίδη και Άρη Χατζηστεφάνου "Catastroika", στην αίθουσα του Δήμου Μήλου. Την προβολή ακολούθησε εισήγηση του Νίκου Συρμαλένιου και παρέμβαση του Ηλία Ιωακείμογλου, οικονομολόγου και επιστημονικού συμβούλου του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Ο Ν. Συρμαλένιος αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση στη κεντρική πολιτική σκηνή και στην κοινωνία.
Αναφέρθηκε με μελανά χρώματα για τη λειτουργία της Βουλής όπου συντελούνται καθημερινά μικρά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, είτε με την απουσία των υπουργών στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την πλήρη απουσία των τριών αρχηγών, ή με τις συνεχείς αιφνιδιαστικές καταθέσεις τροπολογιών σε νομοσχέδια. Μετέφερε στο κοινό την εμπειρία του από τη Βουλή και τις δυνατότητες παρέμβασης που έχουμε εκεί. Στη διάρκεια της συζήτησης πρότεινε τρόπους συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών φορέων και συλλογικοτήτων των εργαζομένων της Μήλου με σκοπό την κοινή δράση ενάντια στην δριμεία επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση με το νέο πακέτο μέτρων. Πρότεινε διαρκή ενημέρωση και συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Ο Η. Ιωακείμογλου εξήγησε ορισμένους μηχανισμούς αναδιανομής του εισοδήματος που έχουν ενεργοποιηθεί, στην Ελλάδα και αλλού, μέσω της διαχείρισης του δημόσιου χρέους και των δημόσιων ελλειμμάτων. Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενες τάξεις όλων των ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο του νότου, Ισπανίας, Πορτογαλίας, και Ιταλίας, αλλά και του προηγμένου βορρά όπως της Γερμανίας πλήττονται, με διαφορετική ένταση καθεμία, από την επίθεση της άρχουσας τάξης του κεφαλαίου, και ότι η κυρίαρχη αντίθεση δεν είναι μεταξύ ευρωπαϊκών εθνών αλλά μεταξύ του μεγάλου κεφαλαίου και του κόσμου της εργασίας.
Η προσέλευση του κοινού ήταν εξαιρετική για τα δεδομένα του νησιού, η ποιότητα του διαλόγου υψηλή, και η ζωηρή  συζήτηση κράτησε μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Οι συμμετέχοντες πρότειναν συλλογικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας όσον αφορά στις επιπτώσεις που τα ολέθρια μέτρα της κυβέρνησης θα έχουν στους απλούς πολίτες, μισθωτούς, συνταξιούχους και γενικά στον κόσμο της εργασίας, αλλά και πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις. Συζητήθηκαν οι τρόποι αντίστασης στην υποβάθμιση της ζωής μας, η οργάνωση δικτύων συνεργασίας και αλληλεγγύης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Από τη χθεσινή συνάντηση φύγαμε με ενισχυμένη την άποψη ότι ο κόσμος της εργασίας είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα για τη διεκδίκηση της ζωής που του αξίζει. Η ανατροπή είναι βέβαιη!

07/10/12    
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μήλου
τηλέφωνο:  6975915593
Facebook: http://www.facebook.com/SyrizaMilou

Δεν υπάρχουν σχόλια: