slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μειωμένη η ποσότητα σμύριδας που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ

Στους 4.250 τόνους ανέρχεται η ποσότητα Ναξίας Σμύριδας που θα παραλάβει το Ελληνικό Δημόσιο για το 2012, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης στις 22 Οκτώβρη, κατ΄ εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος. Παρά τις διαβεβαιώσεις που απέσπασαν οι σμυριδεργάτες για αύξηση της ποσότητας, το Υπουργείο δεν παρέκλινε των αρχικών του προθέσεων, εγκρίνοντας ποσότητα σμύριδας λιγότερη κατά 1.750 τόνους σε σχέση με πέρυσι, η οποία επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 285.000€. «Η ποσότητα αυτή πρέπει να αυξηθεί, όπως μας υποσχέθηκαν και ο Γιάννης Βρούτσης και ο Παναξιώτης Ρήγας» τονίζει ο πρόεδρος των .....σμυριδεργατών Δήμος Σιδερής, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά: «η ποσότητα αυτή δεν αρκεί ούτε καν για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη…».
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο ενέκρινε τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά της σμύριδα από τα σημεία εξόρυξης στις αποθήκες του Δημοσίου, στην περιοχή Καμπί, μέχρι του ποσού των 30.000€.
Οι σμυριδεργάτες, πάντως, βρίσκονται εν αναμονή της έναρξης λειτουργίας των σμυριδωρυχείων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και είναι θέμα ημερών να δοθεί η σχετική εντολή στο γραφείο της Νάξου.

Αναρτήθηκε από naxiotypia@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: