slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προς υλοποίηση οδεύει το έργο της ανάπλασης της πλατείας δημαρχείου



Κατά πλειοψηφία (μία μόνο ψήφο «λευκό» της κ. Κίζη) έγινε η παραλαβή της οριστικής μελέτης και η έγκριση των τευχών δημοπράτησης του πολυσυζητημένου έργου της ανάπλασης της πλατείας δημαρχείου στη Χώρα της Νάξου, στη...
συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.


Ο Μηχανικός κ. Κοντόπουλος, παρουσίασε την οριστική μελέτη του έργου στο δημοτικό συμβούλιο και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Το σχέδιο της ανάπλασης της πλατείας περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, επιδαπέδιο σκάκι, παιδική χαρά, χώρο πρασίνου, παγκάκια κ.ά. αλλά και καταργεί αρκετές θέσεις parking αφού ο δρόμος από την πλευρά του Ταχυδρομείου θα στενέψει αρκετά λόγω της δημιουργίας πεζοδρομίου ενώ η πρώτη σειρά από το parking, στην πλευρά της θάλασσας θα είναι μόνο για μοτοσυκλέτες. (Δείτε αναλυτικά το σχέδιο: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ).
Ο κ. Νίκος Μαράκης έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση του έργου (2 χρόνια) τονίζοντας ότι ήδη η ανάπλαση της πλατείας θα έπρεπε να έχει χρηματοδοτηθεί.
Η κ. Θέκλα Κίζη, η οποία ψήφισε «λευκό», εξέφρασε τις επιφυλάξεις της σχετικά με το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για φυτικό χώρο αλλά και οργανωμένη στάση για τους ηλικιωμένους.

Τι θα γίνει με τις παιδικές χαρές του δήμου;

Ο κ. Στέφανος Φρατζέσκος έφερε το θέμα των παιδικών χαρών οι οποίες όσες είναι ενεργές θα ελεγχθούν από τον ΕΛΟΤ μέχρι τις 31-12-2012 εάν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει σχετική υπουργική απόφαση για την ασφάλεια τους, προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν. Εάν όχι τότε αυτές «θα πρέπει να κλείσουν» σύμφωνα με σχετικό έγγραφο είπε ο κ. Φρατζέσκος, ο οποίος αναρωτήθηκε εάν έστω και μία παιδική χαρά στο δήμο πληροί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές…
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος είπε ότι θα δημοπρατούνταν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου το έργο των τριών παιδικών χαρών (Αγίου Μηνά, απέναντι στο Δ΄Δημοτικό σχολείο Νάξου και στο άλσος της Έλλης), ενώ όπως σημείωσε έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και για την παιδική χαρά στο χώρο της πλατείας δημαρχείου ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με την πιστοποίηση της.
Βέβαια αυτό που δεν απαντήθηκε είναι τι θα γίνει με τις υπόλοιπες παιδικές χαρές του δήμου στα χωριά και τα νησιά!
αναρτηθηκε στο naxos now

Δεν υπάρχουν σχόλια: