slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τελικά ο Διώτης την "έπνιξε" τη λίστα της Λαγκάρντ: Επιβεβαιώνει και ο Παπ την ύπαρξή της


Με αφορμή τα όσα γράφονται σε ΜΜΕ και την έρευνα που έχει ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας για τη λίστα με Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagarde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών. Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα. Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης διερευνούσε τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας με τις ελβετικές αρχες για την απόδοση φόρου στο σύνολο των ελληνικής προέλευσης καταθέσεων, διαπραγμάτευση που συνεχίστηκε και μετά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο και δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί}»

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο Παπακ απαριθμεί τα κατορθώματά του κατά τη διάρκεια της θητείας του... αλλά δεν υπάρχει λόγο να συγχιστούμε πρωί-πρωί, οπότε δεν τα έβαλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: