slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Νάξος στην Αυστραλιανή τηλεόραση

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας δημοσιογράφων που υλοποιεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί τα νησιά του Δήμου, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικοί παραγωγοί από πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων και η ομάδα παραγωγής της αυστραλιανής εταιρίας τηλεοπτικών παραγωγών Destinations Music & Media. Η επίσκεψη του αυστραλιανού συνεργείου πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-2 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο γυρισμάτων τηλεοπτικής εκπομπής τουριστικού ενδιαφέροντος, με τίτλο..... «Classical Destinations». α γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα και σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Σίδνεϊ και τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επισημαίνουμε, ότι, όσον αφορά τις Μικρές Κυκλάδες, επισκέφτηκαν Ιταλοί δημοσιογράφοι την Ηρακλειά και τη Δονούσα, κατά τη γιορτή του Σταυρού.


Η αφιερωμένη στα ελληνικά νησιά εκπομπή εντάσσεται στον τέταρτο κύκλο επεισοδίων της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Classical Destinations», η οποία προβάλλεται από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλον τον κόσμο όπως τα τηλεοπτικά δίκτυα SBS (Αυστραλία), ABC, PBS (Αμερική), NHK (Ιαπωνία) και Sky (Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία) καθώς και σε κανάλια της Κίνας, της Κορέας, της Ισπανίας, της Νέας Ζηλανδίας κοκ.

Η σειρά έχει συνολικά μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει προβληθεί σε πάνω από 40 χώρες. Μόνο στην Αυστραλία η σειρά έχει επιπλέον πουλήσει πάνω από 80 χιλιάδες συνοδευτικά DVD, ταξιδιωτικά βιβλία και CD.

Η Νάξος, όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λιανος, αποτέλεσε βασικό σταθμό για τα γυρίσματα της αφιερωμένης στα ελληνικά νησιά εκπομπής, ενώ πρωταγωνιστεί και σε ένα δεύτερο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει η ίδια εταιρία παραγωγής και φέρει τον τίτλο «This is Greece, come on over».

Για το νοκιμαντέρ ο κ. Peter Beveridge, σκηνοθέτης και παραγωγός, ανέφερε τα εξής:

«Βασικά είναι μία πρόσκληση στον κόσμο να έρθει και να επισκεφτεί την Ελλάδα και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα, να ξοδέψουν χρήματα, να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία αυτή τη δύσκολη περίοδο και να δείξουμε ότι δεν επικρατεί χάος στην Ελλάδα. Ναι, μπορεί να περνάει μια δύσκολη οικονομικά περίοδο αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να περάσει κάποιος τις διακοπές του εδώ, αντιθέτως ίσως να είναι η καλύτερη περίοδος για να έρθει και να την επισκεφτεί.»



Ο κ. Beveridge, δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη Νάξο:

«Λατρέψαμε τη Νάξο, θεωρούμε ότι είναι τέλεια προσφέροντας ακριβώς αυτό που θα ζητούσε κάποιος από τις διακοπές του σε ένα νησί. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλικοί και ζεστοί. Έχουμε ήδη πάει σε επτά νησιά και πιστεύουμε ότι η Νάξος είναι το πιο φιλόξενο νησί. Χρειάζεσαι τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες, ίσως και περισσότερο για να τα δει κανείς όλα. Έχει αρχαιολογικά μνημεία, υπέροχες εκκλησίες, υπέροχα χωριουδάκια γεμάτα χαρακτήρα, φανταστικό φαγητό. Το λιμάνι, η παλιά πόλη και το κάστρο δίνουν μια διαφορετική διάσταση στο νησί κάτι που δεν είδαμε στα προηγούμενα νησιά».

Η φιλοξενία του τηλεοπτικού συνεργείου έγινε με την ενεργό στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Νάξου.

Το Δήμο συνέδραμε ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και η ταβέρνα «Παράδεισος», το ζαχαροπλαστείο «Ραντεβού», ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η ποτοποιΐα Βαλληνδρά, η ποτοποιϊα Προμπονά, το ξενοδοχείο Galaxy, η Εuropcar Νάξου και η κα Ευδοξία Ψαρρά .



Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα συνεχίσει να προσκαλεί και να φιλοξενεί τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντική και άμεση προβολή για τα πέντε νησιά του Δήμου, επισημαίνει ο κ. Δ. Λιανός, που ήταν επί ποδος της ημέρες των γυρισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: