slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ακανθούς επισκέπτεται το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

      Προγραμματισμένη επίσκεψη στη Νάξο θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία του Δήμου Ακανθούς της Κύπρου, από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου  έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, αποτελούμενη από το Δήμαρχο, κ. Σάββα Σαββίδη, δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Σίμο Κουτσαντώνη και τον κ. Σάββα Καρτανά και την ασκούσα καθήκοντα Δημοτικού Γραμματέα, κ. Ελένη Ζαννέττου.
     Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της σύσφιγξης των σχέσεων των δύο Δήμων, καθώς ο Δήμος Νάξου είχε αδελφοποιηθεί με το Δήμο Ακανθούς το 1995. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Νάξο της αντιπροσωπείας του αδελφού Δήμου, θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

1. Έκθεση φωτογραφίας για την «Προβολή της λεηλασίας της πολιτιστικής  κληρονομιάς της Ακανθούς από τους Τούρκους» (εγκαίνια την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης).
2.  Ομιλία του Δημάρχου Ακανθούς, κ. Σάββα Σαββίδη, σχετικά με τη πορεία του Κυπριακού και ιδιαίτερα με την «Γ’ Συμφωνία της Βιέννης του 1975» που αφορά και την Ακανθού, το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο δημοτικό θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Θα προηγηθεί χαιρετισμός του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Μανόλη Μαργαρίτη.
3.  Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, με αγορά τροφίμων της τάξεως των 3,000, προϊόν εράνου που διενήργησε ο Δήμος Ακανθούς ανάμεσα στους Ακανθιώτες.

      Καλούμε τους δημότες μας να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», δείχνοντας έμπρακτα τα αισθήματα φιλοξενίας που μας διακατέχουν και αναγνωρίζοντας την προσφορά των φίλα προσκείμενων κατοίκων του Δήμου Ακανθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: