slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλή σχολική χρονιά με αξιολόγηση

Σε μία περίοδο που η χώρα μας προσπαθεί να βρει ξανά το βηματισμό της, ξεκινά σήμερα επίσημα η νέα σχολική χρονιά με την εκπαίδευση στη χώρα να δοκιμάζει τις αντοχές της απέναντι στην σημερινή δημοσιονομική πραγματικότητα.

Ως Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση, ευχόμαστε καλή αρχή σε όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας, καλώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις των ελληνικών σχολείων να συμβάλλουν προκειμένου η οικονομική κρίση να μην επηρεάζει όσο το δυνατόν, τη ψυχολογία των συμμαθητών μας. Είναι εξαιρετικά αναγκαίο σε μία εποχή που η κατάθλιψη κυριαρχεί παντού, να μπορεί το σχολείο να προσφέρει στους μαθητές του, πέρα από τις απαιτούμενες γνώσεις, μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς από τα καθημερινά προβλήματα.

Παράλληλα, είναι καιρός το Υπουργείο Παιδείας, να προχωρήσει άμεσα και με ριζοσπαστικές κινήσεις στην άμεση αξιολόγηση όλου του διδακτικού προσωπικού προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο να διδάσκουν άτομα που δε θα έπρεπε και παράλληλα να έχουν οι μαθητές τη δυνατότητα να διδάσκονται από εκπαιδευτικούς με τη μέγιστη δυνατή κατάρτιση. Για το σκοπό αυτό ως ΜΑΚΙ στηρίζουμε κάθε κίνηση που θα συνδέει την εξέλιξη των καθηγητών με την αξιολόγηση της διδακτικής τους επάρκειας.

Από το γραφείο Τύπου της ΜΑ.Κ.Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια: