slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατάθεση αναφοράς Ν. Συρμαλένιου για την παύση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Τήνο.

Κατάθεση ΑΝΑΦΟΡΑΣ από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκο Συρμαλένιο, για την παύση παροχής υπηρεσιών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στην Τήνο.
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στην Νήσο Τήνο
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Τήνου, κ. Παναγιώτη Κροντηρά, με την οποία γίνεται αναφορά στην παύση παροχής υπηρεσιών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής υγείας που δραστηριοποιείται στο νησί.
Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να....
μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 20.09.2012

Ο καταθέτων Βουλευτής

Νικόλαος Συρμαλένιος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      Τήνος   20/9/2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                              Α.Π: 13626
ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Πληροφορίες : Ειρήνη Γεωργιάδου
Τηλ: 22833 60115
Ταχ. Δ/νση : Τήνος ,Τ.Κ 84200


ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αριστοτέλους 51-53
ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στη Ν.Τήνο.

Με τo από Σεπτέμβρη 2012, Δελτίο Τύπου  του  Δ.Σ της  Ε.Π.Α.Ψ.Υ ενημερωθήκαμε για την προσωρινή παύση παροχής υπηρεσιών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής υγείας που δραστηριοποιείται στο νησί μας.
Η παρουσία της  παραπάνω Μονάδας ήλθε να απαντήσει σε χρόνια  Αιτήματα όλων των φορέων του τόπου μας για δράσεις σχετικές με την Ψυχική Υγεία των συμπολιτών μας, τόσο σε επίπεδο  πρόληψης όσο και σε διαγνωστικό- αποκαταστασιακό επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή παρουσίας της Μονάδας κοντά μας διασυνδεθήκαμε, υποστηρίξαμε με κάθε δόκιμο τρόπο τη λειτουργία της, αναπτύξαμε  πρωτοβουλίες, και  προχωρήσαμε στη δημιουργία  Επιτροπής Ψυχικής Υγείας , με στόχο την ολοκληρωμένη παροχή Φροντίδας  Υγείας στους συμπολίτες μας.
Μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε 768 ενήλικες,174 παιδιά, έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές ημερίδες, επιστημονικές συναντήσεις καθώς και Ομάδες υποστήριξης γονέων, εκπαιδευτικών, εφήβων και ηλικιωμένων.
Σε σταθερή δεκαπενθήμερη βάση πραγματοποιούνται 70 περίπου θεραπευτικά ραντεβού.
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι και λόγω του νησιωτικού μας χαρακτήρα (δυσκολία πρόσβασης σε αστικά κέντρα, απομονωμένα χωριά ),η παρουσία μιας τέτοιας Μονάδας σε σταθερή βάση όχι μόνο προσφέρει Υπηρεσίες σε Ατομικό επίπεδο αλλά μέσα από τις από κοινού δράσεις μας προάγει και την συνοχή του κοινωνικού ιστού. Σήμερα πολλοί συμπολίτες μας εμπιστεύονται και στηρίζουν θεραπευτικές προσδοκίες στην εξαιρετική ομάδα επιστημόνων που μας επισκέπτεται. Η οποιαδήποτε αναστολή ή διακοπή παροχής υπηρεσιών παράγει , όπως γνωρίζετε, ολέθριες συνέπειες τόσο για τα άτομα και τις οικογένειές τους όσο και για την κοινωνία του νησιού  μας.
Θεωρούμε ότι η άρτια στελεχωμένη ομάδα που μας επισκέπτεται ,με την εξαιρετική επιστημονική της κατάρτιση, το πνεύμα συνεργατικότητας, τη διάθεση προσφοράς στον Τόπο και τους Ανθρώπους, δε θα πρέπει να απασχολείται με ζητήματα χρηματοδότησης,  παρά μόνο με  ζητήματα που σχετίζονται με την  Ανάπτυξη του τόσο σημαντικού έργου που επιτελούν στον Τόπο μας.
Ο Δήμος Τήνου διαμαρτύρεται έντονα και συμπαρίσταται στους εργαζόμενους της Ε.Π.Α.Ψ.Υ ,προκειμένου άμεσα να δρομολογηθεί η επίλυση  της χρηματοδότησης του προγράμματος,
καλεί το Υπουργείο Υγείας ,να αντιληφθεί τις ολέθριες συνέπειες για τους ανθρώπους και την κοινωνία του νησιού μας ,ακόμη και από την προσωρινή αναστολής λειτουργίας της Μονάδας,
δηλώνει, πως θα αγωνιστεί με κάθε μέσον ώστε οι αποφάσεις του Υπουργείου να οδηγούν στην στήριξη της Περιφέρειας ,έτσι ώστε να καθίσταται η Ελλάδα μια Ευρωπαϊκή Χώρα που λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και τα δικαιώματα  των πολιτών της .

Ο Δήμαρχος Τήνου

Παναγιώτης Κροντηράς

Κοινοποίηση

Υπουργείο Υγείας – Γραφείο Υπουργού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου
Βουλευτές Νομού Κυκλάδων
Δ.Σ   Ε.Π.Α.Ψ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: