slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Τσίπρας ξέχασε την καταγγελία του μνημονίου στην Αθήνα-Άλλα είπε στους δημοσιογράφους και άλλα στον Σούλτς

Διαγραφή χρεών αλά…Γερμανία το 1953... ζήτησε από τους Έλληνες δημοσιογράφους αλλά στον Σούλτς μούγγα

Τη γνωστή «συνταγή» άλλα να λέει στους δημοσιογράφους και άλλα στους Ευρωπαίους συνομιλητές του χρησιμοποίησε και κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.


Ο κ. Σουλτς αποκάλυψε ότι η χθεσινή συνάντηση έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα και πως ο κ. Τσίπρας ήταν πιο χαλαρός σε σχέση με την τεταμένη συνάντηση που είχαν πριν από λίγους μήνες στην Αθήνα και αυτό το απέδωσε στο γεγονός ότι τότε υπήρχαν εκλογές…

Η… λύση


Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι μια άλλη αποκάλυψη που έκανε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, η οποία αφορούσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση της κρίσης δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη. Πριν συναντήσει τον κ. Σουλτς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ολόκληρη ανάλυση στους δεκάδες δημοσιογράφους για την ανάγκη να γίνει διάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για τη διαγραφή μέρους του χρέους χωρών της ευρωζώνης, κατά τα πρότυπα της διαγραφής γερμανικού χρέους το 1953. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε ο κ. Σουλτς από τους δημοσιογράφους ποια είναι η άποψή του σε σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό απάντησε ότι στη συνάντηση που είχαν ο κ. Τσίπρας δεν του έθεσε τέτοιο θέμα! «Θα του εγχειρίσω τώρα ένα υπόμνημα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να τα μαζέψει…

Ο κ. Σουλτς, προφανώς μετά τα παράπονα που του εξέφρασε ο κ. Τσίπρας, κάλεσε με έμμεσο τρόπο τους άλλους θεσμικούς αξιωματούχους της Ε.Ε. (Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι) να συναντηθούν μαζί του, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θεσμικό ρόλο.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής ανέφερε πως επισήμανε στον κ. Τσίπρα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι για να τη βελτιώσουμε.

Υπογράμμισε ότι οι θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, στον οποίο τρέφει πολύ μεγάλο σεβασμό, είναι τεράστιες, και πως ο ίδιος αισθάνεται θλίψη για την κατάσταση.

Υπάρχουν δυνατότητες


Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και μπορεί να ανακάμψει εφόσον κάνει τα σωστά πράγματα. Οι δυνατότητες υπάρχουν και μάλιστα βραχυπρόθεσμα για ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται ρευστότητα από τις τράπεζες και ένα πρόγραμμα με πιστώσεις στις ΜΜΕ.

Λίγο νωρίτερα στη διεθνή συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όσοι εκβιάζουν με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το παιχνίδι αυτό έχει όρια και πως είναι πιο εύκολο να φύγει η Γερμανία παρά κάποια άλλη χώρα. Για μας δεν είναι επιλογή η έξοδος από το ευρώ ούτε η διάλυση της ευρωζώνης, τόνισε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σουλτς ρωτήθηκε και για τη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε νεοναζιστικό κόμμα.

Νίκος Μπέλλος για τον Ελεύθερο Τύπο

http://www.antinews.gr/2012/09/28/181579

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ Ο,ΤΙ ΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ. ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ό,ΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ