slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χωρίς επεισόδια ως τώρα οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας


Διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό. Οι δρόμοι είναι πλέον κλειστοί γύρω από Σύνταγμα και Ομόνοια και η πορεία του ΠΑΜΕ, με μαζική συμμετοχή (περίπου 15.000 άτομα), έχει ήδη φτάσει στο Σύνταγμα.

Σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα είναι και η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με τους ένστολους και τα σώματα ασφαλείας να βρίσκονται στην κεφαλή.  Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ στο συλλαλητήριο μετέχουν ....
100.000 άτομα.
Η αστυνομία έχει έντονη παρουσία παντού με ΜΑΤ, κλούβες και κιγκλιδώματα στο Σύνταγμα ενώ έχει κλείσει τον Εθνικό Κήπο και το Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί, των ΜΑΤ, της Ασφάλειας αλλά και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ αποτελούν το πλάνο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την περιφρούρηση του κέντρου κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων. Οι εντολές που έχουν δοθεί από το αρχηγείο στους αστυνομικούς είναι σαφείς να κινούνται διακριτικά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν θερμά επεισόδια και να παρεμβαίνουν μόνο αν κριθεί σκόπιμο. Σε επιφυλακή, είναι και ο ΑΙΑΣ, το όχημα ρίψης νερού το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρατευθεί μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ξεκίνησε ήδη από τα μεσάνυχτα θα παραλύσει τη χώρα για 24 ώρες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Γιάννης Παναγόπουλος απουσιάζει από το συλλαλητήριο. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παναγόπουλος βρίσκεται στη Μαδρίτη συμμετέχοντας σε πανευρωπαϊκή σύσκεψη συνδικαλιστών. 
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=225595

Δεν υπάρχουν σχόλια: