slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Κάποιοι εκβιάζουν το πολιτικό σύστημα, ζητώντας κρατικές προμήθειες ή τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων

Το ζήτημα που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες περί εμπλοκής του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη σε ξέπλυμα χρήματος μέσω της αγοράς ακινήτων κατά την περίοδο 2005-2008 βαρύνεται ακόμη περισσότερο από ψιθύρους για πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων.
Αίσθηση προκαλεί το σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή για «όσους εδώ και χρόνια εκβιάζουν το πολιτικό σύστημα με διάφορους τρόπους, ζητώντας κρατικές προμήθειες ή τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων».


Η εφημερίδα κάνει ανοιχτά λόγο για «εκβιασμούς» και «ανταλλάγματα» χωρίς να κατονομάζει ή να δίνει περισσότερα στοιχεία και καλεί τον Πρωθυπουργό να αποκαλύψει τους εκβιαστές γρήγορα στον ελληνικό λαό και να επιβάλλει το νόμο χωρίς διακρίσεις.

«Αν ο κ. Σαμαράς δεν το πράξει γρήγορα, οι εκβιασμοί θα πολλαπλασιασθούν, τα πλήγματα θα είναι καίρια και οι δυνατότητες αντίδρασης ελάχιστες. Εδώ δεν χρειάζονται βερμπαλιστικοί αφορισμοί ούτε εκ των υστέρων καταγγελίες περί πολέμου συμφερόντων. Εδώ και τώρα χρειάζεται πολιτικό θάρρος. Οποιος πολιτικός το βρει θα έχει την κοινωνία μαζί του» καταλήγει το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: