slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη του πρέσβη της Σλοβακίας στη Σύρο

Τον Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Jan Voderadsky, υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη Σύρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.

Παρουσία του αντιδημάρχου Σύρου Ερμούπολης, Δημήτρη Ρούσσου, ο κ. Πουσσαίος, αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη, του παρουσίασε σειρά τομέων στους οποίους υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας των δυο χωρών και συγκεκριμένα με τα νησιά των Κυκλάδων. Μάλιστα, ο κ. Voderadsky εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού αλλά και της Παιδείας.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας περισσότεροι από 130.000 τουρίστες από τη Σλοβακία, για τους οποίους μάλιστα η Ελλάδα αναδεικνύεται ως η πρώτη τουριστική επιλογή.

Από την πλευρά του του Πρέσβης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από την περιήγηση του στην Ερμούπολη και τόνισε πως “είναι σημαντικό για κάθε Πρέσβη εκτός από τη συνεργασία που αναπτύσσει με το κεντρικό κράτος να επισκέπτεται και την περιφέρεια με στόχο την περαιτέρω καλλιέργεια των φιλικών σχέσεων των χωρών.

Δεσμεύτηκε, επίσης, πως θα προχωρήσει σε ενέργειες με τις οποίες θα ενημερώσει τους συμπατριώτες του σχετικά με τα όσα μπορεί να τους προσφέρουν οι Κυκλάδες ως ένας μοναδικά ελκυστικός προορισμός.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Ρούσσος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία και επαφή των δυο πλευρών δε σταματά με αυτή τη συνάντηση αλλά θα υπάρξει σύντομα η δυνατότητα για περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: